2021.12.04., szombat , Borbála, Barbara

Gépesítés

2021. november 16. kedd • 09:28

25 éves Európa legnagyobb Granits Parts mezőgazdasági gépalkatrész forgalmazó birodalma

A cég gyökerei ennél sokkal korábbra nyúlnak vissza. A Granits Parts mezőgazdasági gépalkatrész birodalom jelenlegi tulajdonosát és egyben alapítóját a Fricke Internationalt közel 100 évvel ezelőtt, 1923-ban alapította Dietrich Fricke kovácsmester.

1966-ban hozta létre a családi vállalkozás az észak-németországi Heeslingenben az első mezőgazdasági gépjavító és gépalkatrészeket forgalmazó raktárbázisát. Ez a település ma is a birodalom központja, amelynek elnök-vezérigazgatója Hans-Peter Fricke. 1972-ben Hannoverben a Hanomag egykori traktorgyár telepének megvásárlásával bővítették a gépalkatrész szolgáltatásaikat. 1996-tól vették fel a Granits Parts márkanevet és ezt követően saját név alatt is kezdtek után gyártott, de minőségi gépalkatrészeket is forgalmazni az eredetiek mellett. Jelenleg már 25 európai országban vannak jelen (köztük Magyarországon is). Szervizközpontot hoztak létre és szervizszolgáltatásokat is nyújtanak.

A szervizesek kiképzésére Granit Academy képzőközpontot működtetnek. A központi raktárbázisuk és logisztikai központjuk Heeslingenben, 50.000 m2 fedett csarnokrendszerben működik. A Frick Gruppe 2.977 dolgozót foglalkoztat 25 országban, 66 telephelyen. A vevői igények magas színvonalú kielégítésével 200 szakértő foglalkozik rendszeresen. A központi alkatrészraktárukban 250.000 pozíció (alkatrész) található. A központi raktárukba naponta 60 szállítóegységet (kamiont, konténert stb.) fogadnak. Ezekkel 7.000 pozíció (alkatrész) érkezik be. Naponta 40.000 csomagot állítanak össze, a vevő partnerek számára. A megrendelések 96 %-át on-line bonyolítják le. Az általuk forgalmazott gépalkatrészek 65 %-a német beszállítóktól származik.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.