2022.10.03., hétfő , Helga

Gépesítés

2021. május 12. szerda • 07:02

3 sorközművelő márka közül is választhat a KITE Zrt.-nél!

A sorközművelés a kapásnövények termesztésének fontos technológiai része, aminek segítségével nemcsak a gyomgyérítést valósíthatjuk meg, hanem elősegíthetjük például a csapadék jobb beszivárgását a talajba, fokozva a talaj bioaktivitását. A KITE Zrt.-nél 3 sorközművelő márka közül is választhat!

Orthman sorközművelők

Az Orthmanra jellemző robusztus felépítménnyel és megrövidített kapaszártartó karok segítségével a legkülönbözőbb felhasználói igényeknek is megfelel a gép. A sorközművelő kultivátorok segítségével lehetőségünk van állományba történő UAN oldat kijuttatására, vagy igény esetén (technológiától függően) sorpermetezésre is.

Az Orthman 8315 elérhető 4-24 soros változatokban, 75-76,2 cm vagy szélesebb sorközzel. Lehetőség van a sorok számától függően merev és csukható gerendelyes kivitelekre is. A 8315 sorközművelőt az Orthman GPS ReadyTracker IV aktív munkagépirányító-rendszerével együtt használva, a sorközön tartás pontossága és a területteljesítmény tovább növelhető, miközben a kezelői hiba kockázata minimalizálódik.

Kongskilde VCOF sorközművelők

A Kongskilde sorközművelőknél a rugós művelőelemek közé felszerelt sorvédő tárcsák lehetővé teszik a nagy munkasebesség mellett is a széles talajsávban történő megmunkálást. A gép két szélére felszerelt vezetőtárcsa segíti a soron tartást. A VCOF változatok szállítási helyzetbe hidraulikusan felcsukhatóak. A Vibro-Crop sorközművelő kultivátorok gerendely-kialakítása sokoldalú felhasználást biztosít, hiszen a művelőtagok számának variálhatósága, és az állítható sortávolság lehetővé teszi a keskenyebb sortávú kultúrákban történő alkalmazást is.

A védőtárcsák már a növények fejlődésének korai stádiumában is lehetővé teszik az alkalmazást, melyek igény szerint kiiktathatók. A kapák kialakítása – mint a többi Kongskilde gép esetében is – hosszú élettartamot biztosít.

Gaspardo sorközművelők

A Gaspardo HS sorközművelő kultivátorok a különböző opciók segítségével egyénre szabhatók a felhasználási körülményekhez megfelelően, a növénykultúra és a gyomok fejlettségének figyelembevételével. Ennek megfelelően a kelő gyomok irtására, valamint a cserepesedés megszüntetésére felszerelhetők soronként öt rugós lúdtalpkapával, a megerősödött gyomok irtására sarabolókapákkal, valamint töltögetőkapákkal egyaránt. A gép rendelhető műtrágyatartállyal, festett vagy rozsdamentes acél kivitelben.

Gaspardo HS típusú sorközművelő kultivátorok hidraulikusan összecsukhatók, amelyek tökéletesen alkalmasak kapásnövények mechanikus növényápolásához. A kultúrnövény védelmének érdekében sorvédő lemezzel vagy sorvédő tárcsával is elláthatók. A HS munkagép hidraulikusan összecsukható függesztett kivitelű, mely konstrukciós lehetőséggel megkönnyíthető a vonulás. A sorközművelővel műtrágya kijuttatására is van lehetőség a mechanikai gyomirtással egy menetben, akár Big Bag-gel tölthető kivitelben is. A gép különféle sorszámmal (4-12 sor) és sortávolság széles választékával specifikálható.

Az aktuális sorközművelő akciókért keresse KITE gépértékesítőjét!

www.kite.hu

(X)

 

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.