2021.10.16., szombat , Gál

Gépesítés

2021. szeptember 17. péntek • 13:15

A 34. Bábolnai Gazdanapokon beszélgettünk a Fliegl Abda Kft. ügyvezetőjével, Ackermann Tamással

A hazai gazdák körében jól ismert cég tulajdonosát Hamvas Atanáz kérdezte a legújabb díjukról és termékeikről.

- A kiállítás kezdő napján a cég egy díjjal gazdagodott, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara különdíjával. Mért kapta ezt a cég, mit lehet erről tudni?

Ez az idei már a 34. bábolnai kiállítás, a Fliegl Abda Kft. pedig az elmúlt 20 évben rendszeresen kiállított ezen a rendezvényen, a díjjal ezt ismerték el. A méltatásban emellett cégünk családi gyökereit és a gépgyártás hagyományait emelték ki. 1993 óta van itt gyárunk Magyarországon, először csak szállítóként tevékenykedtünk majd elkezdtünk fejleszteni is mezőgazdasági gépeket. Az idei év számunkra egy rendkívüli év volt, hiszen egy újonnan fejlesztett termékünket itt szerettük volna bemutatni, de egy munkatársunk sajnálatos halála miatt ezt most elhalasztottuk. Ez egy láncos, tárcsás borona, aminek a gyártása és fejlesztése is nálunk Abdán történik.

- Idén januárban és februárban az Agrotrend Csoport a Fliegl Abda Kft-vel gépbemutatókat forgatott. Mennyivel másabb most itt az élő közönség előtt bemutatni a termékeket?

Teljesen más, a gazdákkal találkozni mindig a legjobb. Egy ilyen kiállításnak gazdasági előnye nincs, de ha a vásárlóinkkal tartjuk a kapcsolatot és a kialakult bizalmat ápoljuk, az mindig meghálálja magát. Találkozunk, beszélgetünk, tapasztalatokat cserélünk, amiket a mindennapokban nem tudunk megélni.

- Mit láthatunk nálatok?

Elhoztunk minden olyan terméket, amiket a mindennapi munkavégzés során használnak a gazdák. Billenőskocsikat, tartálykocsikat, a hagyományos bálaszállítót illetve hoztunk egy trágyaszórót is, valamint az Agrotec-kel közösen tartunk bemutatót egy letolókocsival, ami betakarításkor dolgozik a kombájnok mellett.

- Köszönjük az elnyert díjhoz még egyszer gratulálunk és további jó munkát kívánunk!

agrotrend.hu 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.