2022.05.24., kedd , Eszter, Eliza

Gépesítés

2019. február 27. szerda • 09:37

A BPW AGRO Drive begyűjtötte a legrangosabb európai díjakat

A BPW-Hungária Kft. a német BPW Bergische Achsen KG, a vontatott futóművek európai piacvezető gyárának 100%-os leányvállalata, a BPW csoportban a mezőgazdasági futóművek és egyedi tengelyek specialistája.

A vállalat termékportfóliója kiterjed a tengelycsonkokra, egyedi tengelyekre és a komplett Tridem-futóművekre vázzal együtt, beleértve a rugózást és a beszerelt fékberendezést akár 30 tonna terhelésig. Több mint 1.500 dolgozó vesz részt Magyarországon a kiváló minőségű és műszakilag igényes tengelyek és futóművek gyártásában.


fotó: BPW-Hungária Kft.

A mezőgazdasági vontatmányok futóműveinek fejlesztése, gyártása és értékesítése világszerte közvetlenül a BPW-Hungária Kft.-n keresztül történik.

Az értékesített tengelyek közel 95%-át export piacokra szállítja, Európa összes jelentős mezőgépgyárával kapcsolatban áll.

Bár vannak partnerei a hazai piacon is, mint például „Az év magyar mezőgépe 2019″ harmadik helyezettje, a Farmgép Kft. azonban a nemzetközi piacok mellett eddig kevesebb figyelem jutott hazai agráriumra. Ebből kifolyólag az is kevésbé ismert, hogy a BPW-Hungária Kft. mellett, mint gyártó illetve kereskedelemi egység mellett a budapesti TT Parts Hungary Kft. is a BPW csoport tagja, mely dinamikusan fejlődő regionális bolthálózatával az alkatrészellátás és szolgáltatások terén építi partneri kapcsolatait a közúti haszonjárművek mellett a BPW termékportfólióval kiegészülve a magyar mezőgazdaság szereplői felé is.

Így a BPW agráripari termékek, alkatrészek a jövőben a magyar gyártásból a lehető legrövidebb úton, közvetlenül és gyorsabban juthatnak el a mezőgazdasági vállalkozók különböző célcsoportjaihoz. A már elkezdett intenzívebb piaci munkának is köszönhetően, a külföldön elnyert nívós szakmai kitüntetés után a magyar gazdáknál is fókuszba került a BPW-Hungária saját fejlesztésű új agrár-futóműve.

A mezőgazdasági vontatmányokhoz kifejlesztett AGRO Drive hidraulikus hajtott tengely számos kitüntetést kapott az elmúlt időszakban.

Budapesten, az AGROmashon és Würzburgban, az egyik legnagyobb európai seregszemlén, a szakma és a nagyközönség is díjazta a fejlesztést.

A német szakmai médiumok „Agrarheute“, „Agrartechnik“ és „traction“ olvasói a BPW AGRO Drive-ot „A Mezőgazdasági Technika Innovációja“ közönségdíjjal tüntették ki „Logisztika“ kategóriában.

Nehéz terepen való vontatás és az egyszerűbb karbantartás mellett integrált szabadon futás, homologizált fékek és intelligens szenzortechnika, ezek azok a jellemzők, melyek miatt egyre többen választják a BPW innovatív megoldását.

Az AGROmash kiállításon már hetedik alkalommal ítélték oda a legjobb hazai új fejlesztésért járó innovációs díjat.

A hattagú szakmai zsűri helyszíni döntése alapján  „Az év magyar mezőgépe 2019” elismerést a szombathelyi BPW-Hungária Kft. újdonsága, a BPW AGRO Drive hidraulikus hajtású futóműve nyerte el.

A gazdálkodók, – különösen az utóbbi évek szélsőséges időjárási viszonyai közepette – egyre nehezebben tudják a földeken végzett munkákat az időjáráshoz és a talajviszonyokhoz igazítani: a trágyázási időszakok szigorú hatósági szabályozás alá tartoznak.

A bérmunka vállalkozókat is szorítja az idő a munkavégzésük során, tehát bármilyen időjárás esetén dolgozniuk kell. Ezzel magyarázható a BPW AGRO Drive hidraulikus hajtott tengelyének sikere: a vontatmányoknak 25 %-kal több vontató erőt jelent, ami lehetővé teszi például a trágyázási munkálatokat lejtős terepen és a betakarítást nedves talajon.

Ilyen módon kisebb traktorok is képesek nagyobb teher vontatására.

A BPW-re jellemző a szervizbarát fékrendszer: a hajtott tengely átgondolt kialakításának köszönhetően a karbantartási munkákat és a fékbetétek cseréjét a hidraulikus hajtó motorok kiszerelése nélkül is el lehet végezni.

Kivételes lehetőséget kínál fel a BPW-Hungária Kft. a magyar gazdálkodók és a magyar agrárium számára.

2019. április 5-én egy napra megnyitja kapuit a BPW-MEGOSZ-PREGA Agrártalálkozó keretén belül.

A szakmai találkozó során szó lesz a hosszú élettartamú, kimagasló megbízhatóságú tengely ismérveiről, milyen irányba halad az innováció a futómű fejlesztések során, mit kell ahhoz tennünk, hogy évek múlva is a járművünk illetve annak futóműve költséghatékonyan üzemeljen, mitől lesz egy futómű biztonságos és hogyan lehet vele fenntartási költséget csökkenteni.

Lehetőség nyílik mindenki számára bepillantani egy gyárlátogatás keretén belül a futóműgyártás rejtelmeibe.

Megismerhetik a futómű korrózióvédelmének speciális eljárását, testközelből élhetik át azokat a gyártástechnikai újdonságokat, amelyekkel egy futóművet egyedivé lehet tenni. Részesei lehetnek egy futómű rendkívül érdekes gyártási folyamatának.

A mezőgazdasági járművek futóműi extra terhelésnek vannak kitéve, ezért szeretnénk ráirányítani a figyelmet, hogy járművásárlás előtt és alatt a jármű legnagyobb terhelésnek kitett komponensével, a futóművével érdemes foglalkozni.

BPW futómű Dolgos napok, nyugodt éjszakák:

Regisztráljon a BPW-MEGOSZ-PREGA Agrártalálkozóra, ahol bepillanthat a BPW futóművek gyártási folyamataiba és megtudhatja, hogy miért érdemes mezőgazdasági vontatmány vásárlásakor a precíziós gazdálkodás hatékonyságának növelése érdekében, a futóművel is foglalkozni.

A belépés kizárólag az alábbi regisztrációs oldalon keresztül leadott jelentkezésekre érvényes! Találkozzunk április 5-én Szombathelyen!

BPW-Hungária Kft.

További részletekért látogassanak el a BPW-Hungária Kft. oldalára!

(x)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.