2021.09.27., hétfő , Adalbert

Gépesítés

2021. szeptember 14. kedd • 07:19

A CNH Industrial felvásárolta a precíziós mezőgazdaság fejlesztésével foglalkozó amerikai Raven Industries-t

Mint a legtöbb nagy multinacionális traktor és mezőgazdasági gépgyártó, a CNHi igyekszik megerősíteni a Precision Farming portfólióját. Ezért a közelmúltban felvásárolta a Raven Industries részvényeit. A két vállalat között már hosszabb ideje volt együttműködés, elsősorban az autonóm és a precíziós mezőgazdasági művelések és technológiák területén.

A Raven Industries központja dél-dakotai Sioux Falls-ban található, és a tevékenysége három terültre koncentrálódik. Az egyik a precíziós technológiák kifejlesztése és applikálása, a mezőgazdasági termelés számára. A másik a nagyteljesítményű speciális fóliák fejlesztése és gyártása, az ipar és mezőgazdaság számára. A harmadik Aerostar üzletáguk pedig, légi szállítások fejlesztésével foglalkozik. A Raven Industries különösen a mezőgazdaági robotok navigációjában szerzett jártasságot.

Nevéhez fűződik a DOT és Omni Power technológiai robotplatform kifejlesztése, amely autonóm módon képes vetni, tápanyagot kijuttatni, kapálni és permetezést végezni. A vállalat elmúlt évi árbevétele 348,4 millió USD-volt. A vállalkozás egy jó nevű globális technológiai partnere a mezőgazdaságnak. A tevékenysége jól illeszkedik a világ második legnagyobb mezőgazdasági gépgyártó konszernjének a CNHi portfóliójába és piaci aktivitásába.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.