2020.10.01., csütörtök , Malvin

Gépesítés

2019. november 18. hétfő • 12:45

A Fliegl – Brochard egyesülés első univerzális trágyaszórójának premierjére Hannoverben került sor

Mióta a Fliegl 2019. júliusában megvásárolta a Brochard Constructeur-t, gőzerővel folyik a társaság alkalmazkodási folyamata a jól ismert Fliegl standardokhoz. Azóta nemcsak a nyugat-franciaországi cég neve változott Brochard Constructeur-ról Brochard Agriculture-re, hanem az utóbbi hetekben mindenekelőtt a Fliegl járműalkatrészek, az alkalmazott szórási technikák állnak a napi gondolkodás fókuszában, valamint a jövőbeni program kiválasztása az univerzális trágyaszórók közül a Fliegl számára.

A jövőbeni, Fliegl név alatt kínált gépek esetében, az egytengelyes szórók területén a belépő modell a JUNIOR lesz. Ezek függőleges szóróhengerekkel rendelkeznek, és 12 m³ vagy 14 m³ térfogatú kivitelben kaphatók. Professzionális felhasználóknak ezek az egytengelyes szórók két vízszintes tépőhengerrel és a szórt anyaghoz adaptálható varioSPLASH kidobótárcsás rendszerrel is kaphatók lesznek 20 métert elérő szórási szélességgel, a fülbemászó "MUCK CONTROL" széria név alatt.

Ezenkívül a jövőbeni „MUCK CONTROL” profi termékportfólió természetesen olyan szórógépeket is tartalmaz, amelyekkel nagy mennyiségeket lehet szabályozottan kiszórni, a szórt anyag fajtájától és a felhasználó igényeitől függően. Ezeket együttesen, a jövőben tandem futóművel kínálják , szériában 22 és 25 m³ térfogattal.

A legnagyobb, a tridem változatban kínált Fliegl KDS 390 univerzális trágyaszóró lesz,amely képes befogadni akár 32 m³ anyagot is. Így nagy volumenű professzionális terület előnyösen művelhető, max. 24 méteres szórásszélességgel , optimális szórással és kevesebb talajtaposással . A jövőben a Fliegl által kínált új univerzális MUCK CONTROL sorozat varioSPLASH szórótányéros változatainak előnyei:

  • kovácsolt láncszemek Ø20 mm, legalább 50 tonna szakítóerő teherbírással
  • hidropneumatikus láncfeszítés  a zsilip helyzetének kijelzése a jármű homlokoldalán
  • A szóró egység hajtóműve éa a láncok hajtóműve olajfürdős
  • Törések ellen szabadonfutó és túlterhelés-védelem
  • 2 vízszintes tépőhenger átmérője 770 mm o HB 450 cserélhető fogakkal
  • A tépőhengerek fordulatának elektronikus ellenőrzése
  • hidraulikus hátsó ajtó szögállítás
  • opcionális hidraulikus szegélyszóróval
  • Állítható szögű szóróasztal 2 db 1100 mm átmérő, 10 mm -es HB 400-450 anyagból készült szórótányérral, 24 méter széles szóráshoz
  • 6 db szögben állítható dobólapát HB 450-ből biztonsági csavarokkal

Az opcionálisan elérhető ISOBUS-alapú RDS Fliegl SpreaderControl automatikus vezérlőrendszer mérleggel és GPS-alapú sebességmérő készülékkel egészíti ki az új Fliegl univerzális szóró sorozatot, a MUCK CONTROL-t, egy teljesen profi eszközzé.

Első alkalommal kerül bemutatásra a KDS 270 MUCK CONTROL a Greenline "természetesen mezőgazdaság" speciális kiadásában vízszintes tépőhengerekkel és a varioSPLASH szórólemez egységgel tandem futóművel és 25 m³ térfogattal a hannoveri AGRITECHNICA 2019 kiállításon.

A Fliegl univerzális trágyaszóró disztribúcióját a Fliegl kereskedelmi hálózatán keresztül végzik mind a német belföldi piacon, mind a nemzetközin.

"Biztosak vagyunk abban, hogy az új JUNIOR és a MUCK CONTROL trágyaszóró sorozattal újabb lépést tettünk a tápanyag-kijuttatás szegmens teljeskörű beszállítójává válás felé, és bevált termékünket kínáljuk kereskedelmi partnereinknek és ügyfeleinknek, amely a jól ismert járműtechnológiánkkal kiválóan illeszkedik programunkba"- mondta Josef Fliegl, a Fliegl Agrartechnik vezérigazgatója.

A Fliegl újabb meglepetése a mozgástechnika terűletén – Brochard fúzióból eredően - a hannoveri AGRITECHNICA kiállításon is megtekinthető lesz – sok egyéb más újdonság és innováció mellett . Mindenképpen megéri kilátogatni.

agrotrend.hu / Fliegl

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.