2021.04.11., vasárnap , Leó, Szaniszló

Gépesítés

2016. július 05. kedd • 13:24

A hatékony emelés titka

Újabb gyártó termékeivel bővítette az AXIÁL Kft. Gépüzletága kínálatát. A francia MX cég traktorra szerelhető homlokrakodóinak kizárólagos forgalmazását kezdte meg a bajai központú vállalkozás a közelmúltban.

A prémium termékeiről Európa-szerte híres MX az évek alatt hatalmas változásokon esett át. Amikor Louis Mailleux 1951-ben átvette a családi kovácsműhelyt, elképzelni se tudta, hogy üzlete az egyik meghatározó szereplője lesz ennek a jelentős ágazatnak. Mára leányvállalatai vannak Németországban és az Egyesült Királyságban, de munkaeszközei értékesítési hálózatának köszönhetően a világ számos pontján elérhetők, Európán kívül Japánban, Ausztrália és Óceánia térségében, Dél-Amerikában, Afrikában és a Közel-Keleten is. Küldetésük, hogy a maximális kényelem és a páratlan teljesítmény mellett a lehető legbiztonságosabb, mindennapi kezelésre szánt homlokrakodókat kínálják ügyfeleiknek. 

Az univerzális traktorokhoz való rakodók mellett külön szériákat fejlesztettek ki az ültetvény traktorokhoz, a kompakt kistraktorokhoz, valamint munkaeszközöket, frontfüggesztés-rendszereket, és tömbsúlyokat is gyártanak. Felhasználói között szerepelnek állattenyésztők, tejtermelők, kertészek, szőlő-, gyümölcstermelők, szántóföldi növénytermesztők, önkormányzatok, kommunális szervezetek, magánvállalkozók.

A legmodernebb 3D szkennerrel hetente két traktor típushoz fejlesztenek a gyár mérnökei adaptációkat, jelenleg összesen 35 traktormárka 7000 különböző típusához képesek homlokrakodó-megoldást kínálni.

Az univerzális traktorokhoz kétféle homlokrakodó szériából választhatunk. A standard U300 rakodó modellek hagyományos mechanikus párhuzamvezetésű gémmel készülnek, és főleg a 60-130 LE kategóriában népszerűek. A profi felhasználásra, nagy mennyiségű anyag rakodására már a T400 sorozat rakodóit ajánlják, amely az MX által szabadalmaztatott hidraulikus párhuzamvezetésnek köszönhetően megnövelt emelőerővel rendelkezik. Az egyedülálló 52 fokos talajszinti merítési szög eredményeképpen akár 20 százalékkal több anyag marad a kanálban merítéskor más rakodókhoz képest!

A kompakt kistraktorokhoz ajánlott MX C széria homlokrakodói professzionális és magánfelhasználásra egyaránt megfelelnek, legyen szó akár kertépítésről, ingatlangazdálkodásról, stb. Már a 20-50 LE közötti kompakt kistraktorokhoz is lehetséges homlokrakodót felszerelni, amelyhez a C3+ típus az ideális.

Ültetvény traktorokhoz az MX F szériát fejlesztette ki a gyártó, amely keskeny rakodóival a szőlő-, gyümölcstermelők számára remek választás. A kialakított formának köszönhetően a legszűkebb folyósokon is biztonságos és kényelmes munkát tesznek lehetővé. Az MX F304 homlokrakodó 50-120 LE közötti ültetvény traktorokhoz ajánlott, amely a CLEAR LINK párhuzamvezetés és a lekerekített körvonalú gém jóvoltából tökéletes kilátást biztosít a gépkezelőnek.

Számos szabadalom is fűződik az MX nevéhez, mint például a FITLOCK 2+ rendszer, amellyel kevesebb, mint egy perc alatt csatlakoztatható a rakodógép a traktorhoz, vagy a FLEXPILOT alacsony nyomású hidraulikus joystick-vezérlés, amely legalább olyan finom és pontos vezérlést tesz lehetővé, mint a drágább, elektronikus joystick.

Az MX homlokrakodók hatékony emeléséről a több mint 60 éves tervezési tapasztalat, a munkaeszközök széles felhasználási köre, valamint a gyártó minőségi termék-előállítás iránti elkötelezettsége gondoskodik.

További információt az MX homlokrakodókról itt találhat.

agrotrend.hu / AXIÁL Kft.

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.