2021.01.21., csütörtök , Ágnes

Gépesítés

2017. január 22. vasárnap • 08:47

A hét témája: amiket mindenképpen látnia kell az AgrárgépShow-n

Már csak pár nap és megnyitja kapuit az agrárium legnagyobb hazai kiállítása. Cikkünkben megmutatjuk, hogy miért is érdemes kilátogatni a négy napos seregszemlére!

Hardi alkatrészek és szervizszolgáltatások az Agroázistól

Az Agroázis országos lefedettségű szervizhálózattal és teljes, gyári háttérrel végzi a Hardi permetezőgépek javítását, garanciális ellátását. Rutinos munkatársaik kiemelkedő színvonalon és gyorsan dolgoznak, nagymértékben megkönnyítve ezzel a különböző problémákba ütköző gazdák életét, akik a meghibásodások miatt nem tudnák időben elvégezni a növényvédelmi munkálatokat. Kedvező óra- és kiszállási díjaink mellett szaktanácsadással is készséggel állnak Partnereik rendelkezésére.
 Komolyabb átépítések:

- kerethossz-átszerelés
- szakaszbővítés, szakaszok hosszának változtatása
- fődarabok felújítása
- elektronikacsere

Szezon előtti átvizsgálás, átalánydíjas szervizszolgáltatás.
 

Amit az Agroázis alkatrészes üzletága nyújt Önnek:

- Hardi alkatrészek teljes gyári palettája kedvező áron.
- Nagy készlet, rutinos kollégák segítenek az alkatrészek beazonosításában.
- Gyors kiszolgálás, a készleten lévő alkatrészek másnapra a Partnerek telephelyére szállítva.
- Alkatrész- és szervizügyelet.

Hívja az Agroázist délután és hétvégén is a permetezési munkák alatt, a kiállítás ideje alatt pedig látogasson el az A pavilon 104 B jelzésű standhoz!

Alkatrész:
Szekendi Péter                                      Orbán Zoltán
+36-30-249-5894                                   +36-30-275-6011
peter.szekendi@agroazis.hu            zoltan.orban@agroazis.hu

Szerviz:
Kovács László
+36-30-399-2506
laszlo.kovacs@agroazis.hu

 

 

Megújultak a New Holland ültetvényes és univerzális traktorok!

Kétségkívül kijelenthető, hogy a 2017-es esztendő az AGROTEC Magyarország Kft. számára – a hosszas gyártói fejlesztői munka befejeztével – a modellváltások jegyében zajlik majd, legalábbis ami a New Holland 75-140 lóerő közötti traktorpalettáját illeti.

Az ültetvényes T4 F/N/V traktorok mellett a népszerű T5 és T6 szántóföldi sorozat is vadonatúj modellekkel kezdi meg az évet. Az új köntösbe csomagolt gépek hazánkban az AGROmashEXPO és AgrágépShow alkalmával kerülnek első ízben bemutatásra.

Magyarországon a traktorpiaci eladások egyik legjelentősebb szegmensét a 100-140 lóerő közötti motorteljesítményű erőgépek teszik ki. Ez nem véletlen, hiszen ezek a traktorok egy gazdaságban egyfajta „mindenes” szerepét tölthetik be. A szállítási feladatok mellett könnyebb szántóföldi munkálatok (mint pl.: permetezés, műtrágyaszórás vagy vetés) ellátására ugyanúgy gazdaságosan használhatóak, mint akár szántásra, kultivátorozásra, illetve más valamelyest nagyobb motor- vagy hidraulika teljesítményt és vonóerőt igénylő talaj-előkészítő munkákra.

A New Holland az elmúlt év őszén mutatta be népszerű, univerzális T5 traktorcsaládja legújabb modelljeit. A fáradhatatlan fejlesztési munkának meglett az eredménye, hiszen egy 24 tagú független szakújságíróból álló testület megválasztotta a New Holland T5.120-as modelljét a 2017-es év univerzális erőgépének (Best Utility Tractor 2017), továbbá a modell megkapta a kiállítás Gépesítés kategóriájának Nemzetközi Termékfejlesztési díját is.

Ez az év már csak abból a szempontból is érdekesnek ígérkezik, hogy egy teljesen új termékcsaládot köszönt az AGROTEC gépkínálatában, ugyanis 2017-től hivatalos importőri szerepet gyakorol New Holland építőipari- és rakodógépek területén is. A New Holland könnyű építőipari gépei gyümölcsösök, szőlészetek, egyéb speciális gazdaságok, állattartó telepek, vegyes gazdaságok vagy akár megújuló energia és biomaszsza üzemek részére egyaránt sziklaszilárd teljesítményt és hatékony megoldásokat kínálnak. A termékvonal egyik legnépszerűbb tagjai, a 200-as sorozatú csúszókerék kormányzású rakodók vagy más néven a skidek egy-egy modellje szintén megtekinthető lesz az AGROTEC standján.

Látogasson el Ön is az AGROTEC Magyarország Kft. B pavilon 12-es jelzésű standjához!

Lely Astronaut A4 automatikus fejési rendszer – a fejés természetes módja

A fejés olyan rutinművelet, amely kifogástalan minőségben és következetességgel végzendő el. A Lely Astronaut használatával ez olyan, mintha az elképzelhető legkövetkezetesebb, legmegbízhatóbb dolgozót alkalmazná, és ez a munkatárs évekig, a nap 24 órájában, a hét minden napján rendelkezésre állna.

A robotok által kivitelezett fejés két évtizede világossá tette, hogy azáltal, hogy a tehenek ösztönös törekvése érvényre juthat, mind a komfortérzet, mind pedig a termelékenység optimális szintet ér el. A tehenek a saját választásuk alapján pihennek, táplálkoznak vagy részesülnek fejésben, és így az állomány minden egyes tehene maximális teljesítményt mutat fel. A Lely Astronaut fejőrobot rendszer bevezetésével általános a 10%-ot meghaladó tejtermelés-növekedés.

Miért érdemes a Lely Astronaut fejőrobotot választani?

Azok a tejtermelő gazdák tudják felmutatni a legjobb eredményeket, aki lehetővé teszik a tehenek szabad mozgását az istállóban. Az emberekhez hasonlóan, a tehenek sem szeretik, ha lökdösik őket. A Lely szabad tehénmozgási koncepciójának megfelelően tehenei a Lely Astronaut robot működésével egész nap szabadon ehetnek, ihatnak, pihenhetnek, és fejésben részesülhetnek, miközben minden adat egy gombnyomással megtekinthető a T4C kezelőprogram segítségével.

Az egyedülálló Lely Astronaut kar működésében a nagy teljesítmény nyitja mindig a tartósság és az egyszerű kezelhetőség. Az előkezelési és a tisztítási eljárás, a tehén teljes szabadsága az állásban, valamint a fejési technika forradalmi újdonságai, mind részét képezik a piacon jelenleg rendelkezésre álló legfejlettebb fejéstechnológiának: a Lely Astronaut A4 berendezésnek. Sok év gyakorlati tapasztalatával és kiváló eredményeivel büszkélkedhetünk mind nagy, mind pedig kisméretű tejtermelő gazdaságokra vonatkozóan.

További információkért látogasson el az AGROmashEXPO ideje alatt a Lely hivatalos magyarországi importőréhez, a Szakadáth-Gépker Kft.-hez a C pavilon 1 A jelzésű standhoz!


HARDI AutoSelect – fúvókacsere menet közben

Agromek újdonságok: A permetezőgép kezelője fúvókakészletet tud váltani a kezelőülésből, és ezáltal rugalmasan tud alkalmazkodni a változó körülményekhez.

A HARDI AutoSelect nagyobb rugalmasságot biztosít. A MiniDrift és a FlatFan fúvókák közötti váltás vagy akár a két fúvókakészlet egyidejű használata is lehetséges – ezzel 3 kombináció is megvalósítható a fülkéből, vagy akár automata üzemmód is választható.

Az AutoSelect nagyobb rugalmasságot biztosít

A HARDI 2016-ban az AGROMEK kiállításon mutatta be pneumatikusan váltható ikerfúvóka-rendszerét, amellyel a kezelő két fúvókakészlet között válthat a fülkéből, vagy akár mindkét fúvókasort egyszerre használhatja.

Alkalmazhatja az egyik típusú, elsodródás csökkentő fúvókákat a forgókon vagy az érzékeny táblaszéli sávokban, és használhatja a másik, „hagyományos” lapos sugaras fúvókakészletet a tábla többi részén.  A permetezőgép kezelője a szélviszonyokat is figyelembe veheti, és egy pillanat alatt fúvókát válthat, ha például a szél munka közben felerősödik ahhoz képest, mint amilyen a kezdő fúvókaválasztáskor volt.

4 különböző funkció közül lehet választani: Permetezés az ’A’ fúvókával
- Permetezés a ’B’ fúvókával
- Permetezés mindkét fúvókával (’A’+’B’)
- Auto mód – ilyenkor az AutoSelect egy előre meghatározott permetezési nyomáson vagy munkasebességgel működteti a rendszert.

A sebesség változtatását kiválóan kezeli
Ha a munkasebesség gyakran és nagy mértékben változik, az AutoSelect ezt azzal támogatja, hogy automatikusan és gyorsan tud váltani a különböző méretű fúvókakészletek között, tehát például nagyobb sebességnél az adott fúvóka szerepét egy nagyobb fúvóka veszi át, így a megfelelő nyomás és folyadékmennyiség érdekében nem kell csúcsra járatni a rendszert. Ez jobb minőségű permetkijuttatást és munkaminőséget is jelent.

A kijuttatási mennyiség változtatása permetezés közben
Ha a táblán kell megváltoztatni a fajlagos kijuttatási mennyiséget, akkor ezt – anélkül, hogy veszélyeztetnénk a munkaminőséget –egy megfelelő fúvókára történő átváltással lehet munka közben megtenni.
Az AutoSelect kialakításában nagyon hasonlít a HARDI által eddig is kínált PrimeFlow rendszerre, de nem annak kiváltását szolgálja. 9 vagy 13 szakasz kezelhető.
Az AutoSelect sűrített levegővel működik, és ha az Ön traktora légfékkel rendelkezik, akkor a levegőellátás már biztosított is.

Készen állunk a 2017-es szezonra
A HARDI komoly tapasztalatokkal rendelkezik az Ausztráliában már 10 éve használatban lévő „DualLine” szoftverre vonatkozóan.
Az AutoSelect rendszer a DELTA FORCE szórókeretekhez áll rendelkezésre, és 2017 márciusától lesz elérhető a dániai piacon.  A HC9600-as HARDI vezérlőegység AutoSelect választása esetén az alapfelszereltség részét képezi.

HARDI INTERNATIONAL A/S

agrotrend.hu (x)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.