FÓKUSZBAN

A megfelelően tervezett és végrehajtott permetezéssel elkerülhető a méhek károsítása

A megfelelően tervezett és végrehajtott permetezéssel elkerülhető a méhek károsítása

A szabályos, előírás szerinti növényvédő szer felhasználás biztonságos ...

Profi nyereményjáték: gazdára talált a Jinma 164Y kistraktor!

Profi nyereményjáték: gazdára talált a Jinma 164Y kistraktor!

A kistraktor a szüretelőkocsi vontatásában, sorközkaszálásban ...

Ezek a könnyítések a termeléshez kötött támogatásoknál

Ezek a könnyítések a termeléshez kötött támogatásoknál

A 2018. évi egységes kérelem benyújtásakor az elektronikus ...

Gépesítés

2017. január 04., szerda • 15:12

A hét témája: ezekkel a permetezőgép-újdonságokkal találkozthat az AGROmashEXPO-n

Hamarosan kezdetét veszi hazánk legrangosabb agráripari rendezvénye, a 35. AGROmashEXPO és a 7. AgrárgépShow, ahol bemutatkozik az új HARDI DELTA FORCE permetezőkeret, valamint a Kuhn LEXIS vontatott szántóföldi permetező.

A HARDI INTERNATIONAL A/S új fejlesztésű HARDI DELTA FORCE szórókerete egy új permetezőkeret-család első tagja. A jövő gazdálkodásának kihívásaira felelve megoldást nyújt a munkaszélesség, a nagy kezelési sebesség, a keskeny szállítási szélesség és a robosztus kialakítás tekintetében. 

Stabil keret és kitűnő teljesítmény a szántóföldön.

Az új fejlesztésű csapódásgátló rendszer a keret előre- és hátramozgását csillapítja. A központi függesztésen egy hidraulikus lengéscsillapító akadályozza meg a permetezőgép haladási irányában megjelenő keretmozgásokat. Ezen felül a HARDI kifejlesztett egy új robosztus függesztési rendszert, amely nehéz körülmények között is optimális pozícióban tartja a permetezőkeretet.

A DELTA FORCE mindössze 255 cm széles szállítási helyzetben. 

Az új tervezésű keret kompakt szállítási szélességet biztosít amellett, hogy megtartja a keret optimális szántóföldi teljesítményét. A DELTA FORCE elérhető munkaszélességei: 32, 33 és 36 m, valamint képes részlegesen összecsukott keretszélességekkel is haladni.

A HARDI DELTA FORCE permetezőkeretéről további információkat a kiállítás ideje alatt a Dorker Kft. standján, az A pavilon 302 A; C szabad terület FIII/3, P5-ös jelzésénél kaphat.

Ismerje meg a Kuhn Center Magyarország Kft. LEXIS vontatott szántóföldi permetezőjét!

A Kuhn LEXIS permetezőgép tervezésekor a kivételesen könnyű karbantartást és áttekinthetőséget tartották szem előtt. A tervezés korai szakaszának középpontjában a gépkezelő állt, arra ösztönözve, hogy gyorsan megismerkedjen a permetezőrendszerével, amely biztosítja a gyors és pontos beavatkozást a mezőn. Ennek köszönhetően a permetezés teljesítménye jelentősen javult.

A Kuhn vontatott szántóföldi permetezőiben a belépőszintet eddig az Atlantique gépcsalád jelentette, amit 2016 év végétől felváltott a LEXIS család.

A Kuhn LEXIS permetező középpontjában a beállítás szerepel, ideális helyen, közel a vegyszerbekeverő mellett. A két multifunkciós szelepnek köszönhetően – amely létrehozta a LEXIS MANUSET rendszert – 30-50%-kal kevesebb művelet elvégzése szükséges a korábbi gyakorlathoz képest. Az ergonomikus kialakítás a többfunkciós kézi kerekekkel intuitív kezelést biztosít a szelepek tökéletes irányíthatósága érdekében. 

A LEXIS-be is a jól bevált KUHN DPAE szabályozási és ellenőrzési rendszert építették be. A kompakt vezérlőegység, amely a BUSCAN kapcsolatnak köszönhetően könnyen telepíthető, mindig a helyes információt és az optimális permetezési menedzsmentet adja a minőségi permetezés érdekében. A rendszer rendkívül ergonomikus.

A LEXIS vontatott szántóföldi permetező nagy hasmagassággal, 3000 L-es poliésztertartállyal rendelkezik, melynek belső sima falfelülete könnyű tisztán tartást tesz lehetővé. A gép nyomtávja fokozatmentesen állítható 1,6-2,25 m-ig, illetve 8 különböző kerék- és gumiméret áll rendelkezésre.

A VISIOREB elektronikus vezérlőegység lehetővé teszi, hogy a végzett munka a mezőn, valamint az automatikus GPS-szakaszolás grafikusan is megjeleníthető legyen, így semmi sem tereli el a gépkezelő figyelmét.

Azok részére, akik erőgépe ISOBUS rendszerű vagy az egységes ISOBUS rendszer kiépítését tervezik, az új permezető elérhető ISOBUS kapcsolattal is.

EQUILIBRA-felfüggesztés (MEA2)

Instabil terepen egy inga és a független támasztórudakkal kombinált felfüggesztés kínál jelentős szabad mozgást a keret tökéletes talajlekövetéséhez, így nincsenek kompromisszumok. Az EQUILIBRA-csillapítás tartalmaz egy független bal/jobb oldali antiostorcsapás-rendszert, melynek célja, hogy megvédje a keretet a hirtelen gyorsulás és fékezés okozta lecsapódástól. A keretkorrektor mechanikus és automatikus; hidraulikus dönthető korrektor korrigál.

Az MEA 2 és MTA 2 keretkarok alumíniumból készülnek, ami megakadályozza az oxidációt. Továbbá az alumínium sűrűsége kb. 3-szor kisebb mint az acélé, vagyis vastagabb anyag alkalmazható anélkül, hogy veszélyeztetné a keret súlyát és ezáltal egy robosztusabb keretet eredményez.

A keret magában foglalja a fúvókák védelmét mindhárom dimenzióban. A LEXIS 3000 L-es nettó tartálytérfogattal és 18 m-től 28 m-ig terjedő keretszélességgel választható.

Az új Kuhn LEXIS permetezőt az AGROmashEXPO G pavilonjában, a Kuhn Center 103 C standján élőben is megtekinthetik.

agrotrend.hu (X)