2019.04.25., csütörtök , Márk

Gépesítés

2018. november 23. péntek • 10:45

A Lemken felvásárolta a holland Steketee-t

A felvásárlással a Rumptstad Bodenbearbeitungstechnik burgonyatermelési technológiákkal foglalkozó cég is a vállalathoz kerül.

A Machinefabriek Steketee B.V. az automata kormányzású sorközművelő kultivátorok egyik legnagyobb európai gyártója - olvasható az Eilbote oldalán.


fotó: suttonag.com

A képfelbontással dolgozó sorérzékelőkkel felszerelt kultivátorai automata kormányzással, minimális védőtávolságú sorközművelő kivitelben, illetve sorművelő változatban is készülnek.

Ez utóbbi megoldással a soronként elhelyezett kamerák azonosítják a sorban elhelyezkedő kultúrnövényeket, és azokat megkerülve lengő kapákkal a tőközöket is képesek megművelni.

Anthony van der Ley, a Lemken GmbH elnök-vezérigazgatója szerint a Steketee felvásárlásával a Lemken a jövőbe ruházott be, mivel az organikus gazdálkodás egyre több pontosan dolgozó mechanikus gyomirtó berendezést igényel a jövőben.

A hollandiai Stad aan’t Haringvlietben található Steketee üzemben 50 dolgozót foglalkoztatnak, és az elmúlt évben 8 millió eurós volt az árbevételük.

A Steketee-hez tartozik a patinás Rumptstad Bodenbearbeitungstechnik is, amely különösen a burgonyatermelési technológiákhoz gyárt talajművelő gépeket. Ez is a Lemken tulajdonába került. Mindkét márkanevet megtartja továbbra is a Lemken, miközben a portfóliója kiszélesedett.

agrotrend.hu

Fókuszban
Jelentkezzen kiállítóként a III. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-ra

Jelentkezzen kiállítóként a III. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-ra

A III. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőfalva ...

Agrofotó 2019: április 15-ig várjuk a legszebb agrárképeket!

Agrofotó 2019: április 15-ig várjuk a legszebb agrárképeket!

Az Agrotrend Csoport idén 7 kategóriában keresi azokat a

Keressük Az Agrárvilág Szépét!

Keressük Az Agrárvilág Szépét!

Olyan hölgyeket keresünk, akiknek nemcsak kötődésük van

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.