2021.10.19., kedd , Nándor

Gépesítés

2021. szeptember 04. szombat • 08:16

A Massey Ferguson 7 új okosgépet és szolgáltatást mutat be a Born to Farm digitális rendezvényen

A Massey Ferguson, az AGCO (NYSE:AGCO) világmárkája nagy örömmel látott vendégül számos érdeklődőt a Born to Farm digitális eseményen, ami valójában a gazdálkodás ünnepe volt minden résztvevő számára az egész világon.

A gazdálkodókat is ünnepeltük, akik csak akkor állnak meg, ha kész a munka, nem pedig ha elfáradtak. A Massey Ferguson számára is rendkívül különleges volt ez a nap, ugyanis 7 gazdálkodásra termett (Born to Farm) okosgépet és digitális szolgáltatást mutattunk be, amiket mind a Gazdálkodókkal együtt és értük fejlesztettünk ki.

A Massey Ferguson mindig is egy családias vállalat volt, ami eltökélten segítette főleg a családi gazdaságokat és a forgalmazó Partnereket” – nyilatkozza Thierry Lhotte, a Massey Ferguson európai & közel-keleti régiójának alelnöke és ügyvezetője.

A Born to Farm rendezvényen arról is szó esett, hogy a Gazdálkodók mekkora valós hozzáadott értéket adnak a világnak: ők állítják elő az egyre növekvő világnépesség számára a minőségi és fenntartható módon megtermesztett élelmet”.  –fejezte be Lhotte Úr.

A Massey Ferguson Born to Farm rendezvényen bemutatott új okosgépei és digitális szolgáltatásai:

 • Az új MF 6S – kompakt, erős és kiváló a manőverező képessége – ezek teszik kimagasló 4 hengeres traktorrá 135 -200 lóerő között EPM rásegítéssel. Részletek a vonatkozó sajtóközleményben.
 • Az új MF 7S – stabil, erőteljes, precíz és agilis – egy hathengeres traktor minden erejével felvértezve 155 – 220 lóerő között EPM rásegítéssel.  Részletek a vonatkozó sajtóközleményben.
 • Az MF 8S bővítése – mostantól már 305 lóerőig terjedő kínálat, a legtöbb modellhez elérhető Dyna-VT fokozatmentes hajtóművel, kiváló teljesítmény/tömeg aránnyal. Részletek a vonatkozó sajtóközleményben.
 • Az új MF E-Loader – vadonatúj automatizálható funkciók, amelyek javítják a hatékonyságot, pontosságot, termelékenységet és biztonságot.  Részletek a vonatkozó sajtóközleményben.
 • A fenntartható gazdálkodásért dolgozunk:
  • új MF Connect telemetria rendszer és MF Monitoring Centre a hasznos üzemidőt maximalizálják
  • új precíziós gazdálkodási és digitális mezőgazdasági csomagok a környezet védelme és a termelékenység növelése érdekében

A Massey Ferguson Farmers First (előtérben a Gazdák) kezdeményezése

A gazdálkodók világszerte azzal keresnek meg minket, hogy a mezőgazdaságban teljesen személyre szabott megoldásokra vágynak. Olyan gépekre és szolgáltatásokra, amik az egyedi igényeikre adnak választ, és olyan kereskedő Partnerekre, valamint márkákra, akikkel szoros kapcsolatot lehet kiépíteni. És végül de nem utolsósorban meggyőző innovációkra és technológiákra vágynak, amik egyszerűbbé és gazdaságosabbá teszik vállalkozásaikat.  

A Gazdálkodók állnak minden tevékenységünk középpontjában, és értjük, hogy minden gazdaság más. Mindenkinek mások az igényei, így pontosan olyan gépekre van szükségük, amelyek pont az Ő elvárásaiknak felelnek meg.  – mondja Francesco Murro, a Massey Ferguson Global marketing, értékesítés engedélyeztetési & termék partnerségi alelnöke.

Globális törekvésünk, hogy az új okosgépeket és digitális szolgáltatásokat eljuttassuk rendkívül nagyszámú vásárlói rétegünkhöz az egész világon, ugyanis pont az ügyfél vélemények mentén végeztük mostani fejlesztéseinket már az elejétől kezdve. A hosszú távú piaci trendeket is mindig követjük, mint például a Mezőgazdaság 4.0-t, az Európai Green Deal-t, vagy a fenntartható gazdálkodást.” – fejezi be Murro Úr. 

Eljuttatni a Massey Ferguson teljes gép- és szolgáltatás kínálatát a világ minden részére

A mostani bemutatókkal, a Massey Ferguson tartja magát a 2017-es MF Growing Together 5 programban megfogalmazott ígéretéhez, miszerint új-termék offenzívát fog indítani.

“Az eredmények mind itt vannak a szemünk előtt! A Massey Ferguson élenjáró és megbízható okosgépei mostanra mind valósággá lettek. Ha alaposan megnézzük, akkor láthatjuk, hogy 2019 és ezév vége között a termékkínálatunk 90%-át meg fogjuk újítani vagy már meg is tettük” – mondja Lhotte Úr.

A termékmegújítási offenzíva magában foglalja:

 • teljesen felfrissített traktorkínálat 45-től egészen 405 lóerőig: S jelzés a magas, míg M jelzés a közepes felszereltségű gépeknek. Mindenki pontosan azt kaphatja, amit az igénye diktál.
 • az anyagmozgató gépeink kínálatát is kiterjesztettük a vadonatúj MF TH mezőgazdasági teleszkópos rakodók legújabb generációjának bemutatásával
 • Az állattartó és vegyes gazdaságok számára a teljes körű szálastakarmánygép kínálatunk elérhető, ami rendképzőkből, rendterítőkből, kaszákból, bálázókból és csomagolókból áll annak érdekében, hogy megfelelő minőségű takarmányt állítsanak elő

Fenntarthatóság: mindenhova eljuttatni azt a technológiát, amivel minden egyes gazdaság optimalizálni tudja ökológiai lábnyomát

Manapság a fogyasztók nemcsak egy élelmiszer árát nézik meg, de szeretnék átlátni, hogy honnan származik és milyen módon állították azt elő. A vásárlók részéről egyre erősödik az igény, hogy a Gazdálkodók fenntartható gazdaságokat tartsanak fent, javítsák az állattartás minőségét, felelős vízgazdálkodást és kevesebb mesterséges növényvédőszert alkalmazzanak. A Gazdálkodóknak is bizonyítani kell a fogyasztók számára, hogy ők is aktív részei a fenntartható gazdálkodáson alapuló élelmiszer ellátási láncnak.  A valóság az, hogy a Gazdálkodók sokkal fejlettebb szinten állnak, mint amit az emberek gondolnak és a Massey Ferguson, mint az AGCO csoport tagja továbbra is élenjáró megoldásokat akar kínálni számukra.  

A Gazdálkodókkal együtt tartott workshop-ok azt mutatják, hogy nagyon érdeklődnek az adatkapcsolati és precíziós gazdálkodási megoldások iránt, ugyanis ezek csökkentik input költségeiket, növelik a terméshozamot és maximalizálják az üzemidőket. Ugyanakkor demonstrálniuk kell, hogy csökkentik ökológiai lábnyomukat, illetve meg kell felelniük annak a vásárlói igénynek, hogy nyomon követhető és fenntartható módon állítsák elő termékeiket.

A fenntarthatóság témája rendkívül felkapott és mára a vásárlói élmény, és egy cég megítélésének szerves része lett. Az MF New Era (az MF új korszaka) nemcsak gépekről szól és arról, hogy azok hogyan tudnak alacsonyabb ökológiai lábnyomot maguk után hagyni, hanem arról is, hogy hogyan tudjuk olyan gépekkel és szolgáltatásokkal segíteni a Gazdálkodókat, amelyekkel fenntartható módon tudnak fejlődni, növelhetik a hasznosan eltöltött munkaidőt és csökkentik a teljes üzemelési költségeiket.

Az MF Connect Telemetria támogatja a Gazdálkodókat és flottatulajdonosokat a megbízható üzemeltetetésben. Az előrejelző rendszer sokkal kényelmesebbé és hatékonyabbá teszi a gazdálkodást azzal, hogy maximalizálja a gépek üzemidejét. Az MF Connect felhő alapon továbbít gépadatokat az irodai asztali gépre vagy mobiltelefon alkalmazásra. Ezek az adatok a gép aktuális és visszamenőleges helyzetét, üzemanyag fogyasztását, gépállapotát, újratankolás szükségességét jelzik. Ezek az adatok pedig segítenek a döntéshozatalban.

Amennyiben a Gazdálkodók beleegyezésüket adják, az adatokat a vadonatúj Beauvais MF Monitoring Centre-be is tudják továbbítani, ahol a mi és a kereskedő szervizcsapata is látja az adatokat és tudja azonosítani előre a szükséges beavatkozásokat, mielőtt baj lenne műszaki hiba miatt.  

Amennyiben ezt a gondolatot továbbvisszük, valójában megelőző szervizelést is el tudunk végezni a gépeken: távkapcsolattal már látjuk előre a szükséges alkatrész és szervizigényt. Ez pedig jelentősen csökkenti a költségeket és növeli a hatékonyságot. Az MF Connet telemetria rendszer minden 6 hengeres traktorhoz és az MF IDEAL kombájnokhoz alapfelszereltség, 5 évig tartó automatikus előfizetéssel. Opcionálisan bármilyen más, új MF traktoron és kombájnon elérhető a telemetria rendszer.

Új precíziós gazdálkodási és digitális csomagok a fenntartható munkafolyamatok érdekében

A Massey Ferguson nagy büszkeséggel mutatja be az élenjáró precíziós gazdálkodási megoldásait. Ezek többet között az MF Guide automata kormányzás, Szakaszvezérlés, Változó dózisú anyagkijuttatás, könnyen használható határvonal segéd, és egyéb térképmegoldások, amelyeket mind a megújult Datatronic 5 vagy Fieldstar 5 monitoron keresztül tud kezelni egy rendkívül egyszerű  és érthető felületen.

A technológiáknak köszönhetően 3-10% mértékben tudjuk csökkenti az átfedéseket: ez pedig kevesebb üzemanyag-fogyasztást, munkaidőt, fáradságot és input anyagot jelent, mialatt arra tudunk koncentrálni munka közben ami ténylegesen számít. Az AGCO Svájcban található Future Farm mintagazdaságában egy 100 hektáros területen elvégzett teszt során az automata kormányzás és szakaszvezérlés használata évente 5.000 EUR-val csökkentette a költségeket. A technológiákat komplexen, talajelőkészítés, vetés, permetezés, növényápolás és betakarítás közben használtuk.

Az MF Task Doc lehetővé teszi a fenntartható munkafolyamatok dokumentálását és az adathordozást is

A Task Doc Pro szoftverrel teljes mértékben vezeték nélkül tudunk adatot továbbítani a gépből a gazdaságban dolgozók és akár a megbízható partnerek számára is az Agrorouter biztonságos felhő alapú szolgáltatás segítségével. Ezzel a teljes flottánk könnyen átlátható lesz, és a Gazdálkodók a gondosan kiválasztott partnereiket is megfelelő adattal tudják ellátni, mint például az agronómust. Ezzel pedig segítjük a helyes döntéshozatalt, ami a nap végén hatékonyság és terméshozam növekedéshez vezet. 

A technológiák használata – sok más előny mellett – lehetővé teszi a térképekben való gondolkodást, a munkafolyamatok optimalizálását táblánként és a terméshozam emelését. A dokumentáltság magas foka a jövőben akár előnyt is jelenthet az EU-s pályázati támogatásokban való részvétel esetén.  

“A Gazdálkodók és a bérvállalkozók is ki tudják élvezni a felsorolt technológiák előnyeit, ugyanis nagyon sok közülük már az alapfelszereltség részét képezi. Amennyiben nem, akkor költséghatékony csomagok érhetők el, amik növelik a pontosságot és csökkentik a gazdálkodás költségeit – mindenki annyit vesz meg a technológiából, amennyire szüksége van.” – értékeli a lehetőségeket Jérôme Aubrion a Massey Ferguson termékvonal és marketing vezetési senior managere az európai és közel-keleti régióban.

Az MF Precíziós gazdálkodási csomag tartalma:

 

 • MF Guide automata kormányzás
 • Wayline Assistant táblahatár asszisztens
 • MF Section és Variable Rate Control:  szakaszvezérlés és változó dózis kijuttatás
 • 24 szakasz kezelése

 

Az MF Precíziós és Digitális gazdálkodási csomag tartalma az előzőeken felül:

 

 • 36 szakaszra feloldott rendszer
 • Felhő alapú adatkapcsolat és adattovábbítás a Task Doc Pro és az Agrorouter segítségével

 

 

 “Ezek az élenjáró fejlesztések  - precíziós gazdálkodás, MF Monitoring Centre távfelügyelet és biztonságos adattovábbítás – rendkívül fontos lépései annak a törekvésnek, hogy okosgépeket és adatkapcsolt szolgáltatásokat tudjunk nyújtani, és így előrelendíteni vásárlóink hatékonyságát, termelékenységét és fenntartható fejlődését” – folytatja Thierry Lhotte.

Az egész arról szól, hogy az okosgépeket elérhetővé és könnyen használhatóvá tegyük a Gazdálkodók számára az egész világon. Az új gépeink és digitális szolgáltatásaink jövőbemutató és megbízható előnyöket tartogatnak, amik kiváló hozzáadott értéket teremtenek a gazdaságokban.  Mindezt - a gazdák által zsűrizett – tervezési díjakkal elhalmozott külsőbe borítjuk, és biztonságos formában létrejövő adatkapcsolattal látjuk el. A szolgáltatásaink révén megelőző szervizeket vagy karbantartásokat lehet elvégezni, illetve nagy mennyiségű adatot lehet kinyerni gépeinkből, ami által 100% lehet a hasznos üzemidő, csökkennek az üzemelési költségek és úgy keletkezik fenntartható profit, hogy alacsony marad ökológiai lábnyomunk. – fejezi be Lhotte Úr.

Az AGCO-ról

Az AGCO (NYSE:AGCO) globális vezető pozíciót tölt be a mezőgazdasági megoldások tervezése, gyártása és terjesztése terén, és élenjáró szolgáltatásokat, termékeket kínál a Gazdálkodók számára, akik élelmezik a világot. Az AGCO termékeit öt márkanév alatt forgalmazzák: Challenger®, Fendt®, GSI®, Massey Ferguson® és Valtra®, amelyeket a Fuse® okosfarm részleg támogat. Az 1990-ben alapított vállalat székhelye Duluth-ban, az USA-beli Georgia államban található és 2020-ban 9.1 milliárd dollár volt az éves nettó árbevétele. További információkért látogassa meg a http://www.AGCOcorp.com weboldalt. Vállalati hírekért, egyéb információkért, rendezvényekért kérjük kövessen minket a Twitteren: @AGCOCorp. Pénzügyi információkért a Twitteren, kövesse a #AGCOIR.- t.

agrotrend.hu / Massey Ferguson

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.