2020.09.20., vasárnap , Friderika

Gépesítés

2019. november 14. csütörtök • 10:54

A Massey Ferguson okos teljesítmény programja megjelenik a Stage V MF 6700 S szériában

A Massey Ferguson - az AGCO világmárkája (NYSE:AGCO) - örömmel jelenti be, hogy az MF 6700 S széria megkapja az okos teljesítmény névre keresztelt fejlesztési csomagot öt típussal. Így az érintett modellek 135 és 180 LE közötti maximális teljesítmény leadására képesek.

Ahogy az elődeik is tették, az új MF 6700 S szériás erőgépek hathengeres traktorok teljesítményével és nyomatékával rendelkeznek, mialatt megőrizték egy négyhengeres traktor minden előnyét fordulékonyság a méret tekintetében.

Massey Ferguson 6700 S - 4 hengeres erőgépek, 4.9 l-es AGCO POWER erőforrással

Az elődszériák sikerére alapozva, az új MF 6700 S szériás traktorok nagyobb teljesítményt kínálnak. Így minden igényre megoldást nyújtanak. Újdonság a vadonatúj terminál, illetve az új abroncsozási opciók, amelyek tovább növelik a gépek sokoldalúságát, valamint csökkentik az üzemeltetési költségeket.

“A Massey Ferguson megteremtette a nagy teljesítményű négyhengeres traktor koncepcióját, amivel egészen 200 lóerőig tolta ki a kategória határát” – mondta Francesco Quaranta, értékesítési, marketing & termék management alelnök a Massey Ferguson európai & közel-keleti régiójában.

“Az új MF 6700 S széria bemutatásával folytatjuk az eddig jól bevált recept finomítását, ami a termelékenység és teljesítmény növelését, valamint a lehető legtöbb előny kihasználását célozza.”

A szériában mindegyik típus a legmodernebb AGCO POWER négyhengeres, Stage V motorral van szerelve, ami a legszigorúbb károsanyag kibocsátási előírásokat teljesíti.

Ez pedig a karbantartásmentes “All-in-one Stage V” (minden-az-egyben Stage V) füstgázkezelő rendszernek köszönhető. A maximális teljesítmény a legkisebb modell kivételével 5 LE-vel nő, az EPM motorvezérlés pedig 20 lóerő többletteljesítményt nyújt.

Az MF 6700 S széria hajtómű választéka széleskörű, legyen szó akár a teljesen fokozatmentes Dyna-VT, vagy a fél-powershift Dyna-6 Super Eco sebességváltóról.

A fülkében három felszereltségi szint érhető el (Essential, Efficient & Exclusive) lehetővé téve, hogy minden gazdálkodói igényt kielégítsenek az új traktorok.

Mindegyik MF 6700 S szériás erőgépet a legmodernebb négyhengeres, 4.9 literes AGCO POWER motor hajt, amelyek 5 lóerővel több teljesítményt adnak le, mint az elődszériák.

A elektronikus motorvezérlés (EPM) 15 extra lóerő teljesítményt biztosít az MF 6713 S típus, illetve plusz 20 lóerő extra teljesítményt az összes többi típus esetében.

A rásegítés szántóföldi üzemmódban automatikusan bekapcsol TLT-vel vagy hidraulikával történő munkavégzés során, illetve közúti üzemmódban is aktiválódik a rendszer, 18 km/h fölött a sebesség növekedésével progresszívan emelkedve.

A gondos tervezés találkozik a Stage V normával

A Massey Ferguson “All-in-One Stage V” karbantartásmentes füstgázkezelő rendszere teljesíti a legszigorúbb Stage V környezetvédelmi előírásokat. A traktoron nincs szükség átalakításra, vagy dizájn változtatásra, ami által a kilátás sem csorbul a fülkéből. Valójában a kipufogó-oszlop még keskenyebb is, mint az elődszériánál.

Az “All-in-One (minden-az-egyben) SCR” rendszer következő generációja mostantól egy új koromszűrő-katalizátorral (SC) egészül ki, ami a dízel oxidációs katalizátor (DOC) és a szelektív katalitikus redukciós (SCR) rendszer között helyezkedik el.

Ezek együttes használata eredményeképpen teljesen automata és passzív regeneráció megy végbe: nincs szükség üzemanyagpazarló égetésre, így megmaradhat a kiváló üzemanyag-hatékonyság.

A gondos tervezés csökkenti az üzemeltetési költségeket

A traktorok szerviz oldala úgy lett megtervezve, hogy egyszerű és magától értetődő legyen. Az üzemeltetési költségeket csökkenthetjük a hosszú olajcsere perdiódusokkal, amelyek 600 üzemórát jelentenek a motor, és 1.800 órát a hajtómű esetében. Az új karbantartás-mentes hidrotőkés műszaki megoldás tovább csökkenti a költségeket, egy 2.400 üzemórás perdiódust tekintve akár 1.950 EUR-val.

Hajtómű bármilyen feladatra

Mindegyik MF 6700 S Stage V típus Dyna-VT teljesen fokozatmentes (CVT), vagy megújult Dyna-6 Super-ECO hajtóművel érhető el. A fél-powershift sebességváltókon elvégzett változtatások eredményeképpen a 40 km/h sebességet már 1.500 f/p-en eléri a traktor, amely jelentősen csökkenti az üzemanyag-fogyasztást.

A Dyna-VT tökéletes irányítást és kontrollt tesz lehetővé. A rendszer olyan fejlett, hogy bármilyen előremeneti sebességet be lehet állítani bármilyen motorfordulatszámhoz, ami a termelékenységet, hatékonyságot és a munka minőségét is nagyban növeli.

A hajtómű kifinomult üzemmódokban működhet annak érdekében, hogy Ön bármilyen körülmény és munkaművelet mellett a legtöbbet hozhassa ki belőle. A legújabb Super Eco fejlesztés tovább csökkenti az üzemanyag-felhasználást mégpedig úgy, hogy a 40 km/h sebességet már 1.450 f/p-en eléri a traktor.

Az MF 6700 S kezelése sosem volt egyszerűbb

A Massey Ferguson legújabb, 9 collos Datatronic 5 terminálja alapfelszereltség az Exclusive felszereltségi szinten, illetve opcionális tétel az Efficient modelleken. Ez az egyszerű, ISOBUS kompatibilis monitor táblagép színvonalú kezelést tesz lehetővé, ami által a kezelő a műveletek és a funkciók között rendkívül egyszerűen manőverezhet.

Amellett, hogy kiváló traktor és munkagép vezérlést nyújt, a Datatronic 5 monitor tökéletesen alkalmas arra, hogy precíziós gazdálkodási rendszerbe építsük be. Ehhez pedig az MF Guide kormányzási, MF Section Control szakaszvezérlési és MF Rate Control differenciálkijuttatási rendszerek is elérhetők.

Fieldstar 5 monitor érhető el az Essential és Efficient modelleken opcionális tételként. Ez a terminál is ugyanolyan hatékony érintő-képernyős és ISOBUS-os megoldást kínál, mint a Datatronic 5 monitor. A Fieldstar 5 terminálhoz is elérhető a teljes MF Technológia szolgáltatási csomag.

Az MF 6700 S széria kompatibilis az MF Connect technológiával, ami folyamatosan ellenőrzi a traktorral végzett tevékenységet és a gép mozgását.

A rendszer képes megmutatni historikus és valós idejű adatokat mobileszközökön. A felhasználók bárhol és bármikor elérhetik saját adataikat, ami által megvalósul az okos-traktor management és elvégezhető a megelőző szerviz/karbantartás. (további részletek az MF Connect sajtóközleményben találhatók).

Több erőt a talajra

Az elődnél szélesebb gumiabroncsozási lehetőség növeli az MF 6700 S széria teljesítményét és sokoldalúságát. Az új opciók között akár 1.85 m átmérőjű abroncsot is felrakhatunk a gépekre. Az akár 1 bar nyomással is dolgozni képes abroncsok jelentősen csökkentik a talajnyomást és növelik a vonóerőt.

Tökéletesen sokoldalú csomag

A Massey Ferguson ötvözte a legújabb technológiát és a már sokat bizonyított, megnyerő külsőt annak érdekében, hogy az MF 6700 S Stage V traktorok egytől-egyig lenyűgöző teljesítményt és szerény üzemeltetési költségeket garantáljanak.

A Dyna-VT és a Dyna-6 sebességváltók már 16 éve üzemelnek az MF traktorokban, és ezidő alatt versenytárs nélküli hírnévre tettek szert a megbízhatóság, egyszerű ámde fejlett automatizáltság és a könnyű kezelés terén.

A traktorok tengelytávját kifejezetten a nagyteljesítményű négyhengeres tulajdonságokhoz tervezte meg a gyártó, aminek eredményeképpen az MF 6700 S gépek meggyőző vonóerőt tudhatnak magukénak, kiváltképpen az új, nagy átmérőjű abroncsokkal.

A kompakt méretek sokoldalúságot és agilitást eredményeznek, aminek a haszna a csekély fordulókör.

A kategórián jelentősen túlmutató hidraulikarendszer és a könnyű kezelés tökéletes rakodótraktorokká is teszik a gépeket.

agrotrend.hu / Massey Ferguson

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.