2023.05.30., kedd , Janka, Zsanett

Gépesítés

2023. március 21. kedd • 12:08

A NAVIGATOR i bemutatja, az AutoNozzleControl – Az automatikus független fúvóka szabályozást

A HARDI NAVIGATOR i permetezőgépek DELTA FORCE szórókerettel felszerelve, a vontatott középkategóriás permetezőgépek élén elhelyezkedve biztosítja a gazdálkodók számára a legmodernebb intelligens funkciókat, melyek között a HARDI saját fejlesztésű AutoNozzleControl-ja is megtalálható, ezen funkcióknak hála a kijuttatás teljes szabályozása is a kezelők kezébe kerül.

Jelen eszközök birtokában megvalósítható a jelenlegi legmagasabb szintű növényvédelem már a következő permetezés alkalmával.

A HARDI AutoNozzleControl az elérhető automatikus fúvókánkénti szakaszolások között, a legjobb eszköz a piacon. A növényvédelemben a létező legmagasabb permetezési pontosság érhető el a HARDI rendszerével, amelyben a precíz és a modern elvárásoknak megfelelő kijuttatás érdekében minden egyes fúvóka automatikusan külön-külön is kapcsolható.

Ennek és az így elérhető 50cm-es szakaszolásnak köszönhetően elkerülhető az átfedéses permetezés okozta növénykárosodás a már lepermetezett területeken. Ezzel a rendszerrel, a minimális permetezési átfedéseknek köszönhetően, akár a 10%-os vegyszermegtakarítás is elérhető, egy hagyományos rendszerű permetezőgéppel összehasonlítva. Mely így jelentős költségektől kíméli meg a gazdákat. A szélső fúvókák kiiktatásával megelőzhető a kritikus területek lepermetezése is, nincs szükség a fúvókák bővítésére vagy átalakítására a mezsgye szórás megvalósításához sem.

A rendszer alapját az ISOBUS alapú gyári HARDI vezérlők, a HC8/9700-as monitorok és a PrimeFlow rendszer képezik.

A PrimeFlow keringtető rendszer, feladata, hogy folyamatosan állandó nyomáson tartsa a folyadékot a szórókeretben, miközben keringteti a folyadékot egészen a fúvókákig, a tényleges kijuttatás megkezdéséig. Ez többek között megakadályozza a folyadékban található részecskék leülepedést, ezzel megelőzve a rendszer dugulását.

Emellett lehetővé teszi a szórókeret vezetékeinek átöblítését is anélkül, hogy a folyadékot ki kellene juttatni a talajra. A keretszakaszonként felszerelt fúvókák száma szabadon konfigurálható annak érdekében, hogy illeszkedjen a gyakorlati követelményekhez. Ha szükséges, a szakaszok működése később is átprogramozható, itt fontos megjegyezni, hogy a PrimeFlow-al szerelt permetezőgépeink, már alapból 13 szakasszal állnak rendelkezésre. A vegyszer és időjárásálló vezérlőelemek a fúvókáknál helyezkednek el, ez a permetezőgép karbantartásánál is előnyt jelent.

Mindezen funkciókat alkalmazva az új intelligens HARDI NAVIGATOR i permetezőgép jelentősen kevesebb állásidővel, precíz folyadék rendszerrel, nagy teljesítményű és robusztus, de könnyű és kompakt szórókerettel, valamint a jelenleg elérhető legprecízebb vezérléssel érhető el a magyar gazdák számára.

Keresse most az új intelligens funkciókkal felszerelt HARDI Navigator i permetezőgépeket a hivatalos forgalmazóink, az AGROÁZIS és a Dorker Kft. kínálatában!

AGROÁZIS - https://www.agroazis.hu/termekeink/szantofold/hardi-permetezogepek

DORKER - https://dorker.hu/gepek/hardi

További információk -  https://hardi.com/hu/sprayers/trailed/navigator

(X)

 

 

Agrárállások
  • Legfrissebb állásajánlatok
Közösség

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.