2022.10.02., vasárnap , Petra

Gépesítés

2020. október 28. szerda • 13:37

A pandémia ellenére konszolidált gazdasági évet zárt a Pöttinger

Számos mezőgépgyártó nem a naptári év végével zárja le a gazdasági évet, hanem többnyire szeptembertől-szeptemberig számolják az árbevételt összegző éves beszámolójukat. Az osztrák Pöttinger is ezt a szisztémát követi.

Ausztria legnagyobb mezőgazdasági munkagépeket előállító vállalkozása is, amely a 2019/2020-as gazdasági évet 366 millió euró árbevétellel zárta, ez csak 4 %-kal maradt el az egy évvel (2018/2019) korábbi rekordot jelentő árbevételtől. Ezt a teljesítményt éves átlagban 1.901 dolgozó produkálta a Pöttinger hazai (osztrák) gyáraiban és a német, ill. ezek leányvállalatainál - írja a Profi Magazin.

Az árbevétel 70 %-át a zöldtakarmány-betakarító gépek (kaszáló, rendkezelő, bálázó gépek és rendfelszedő kocsik) a 30 %-ot pedig a talajművelő (grubberek, kompakttárcsák, forgóboronák, kombinált talajművelők stb.) valamint a vetőgépek és a vető aggregátok, ill. az alkatrész értékesítések hozták. A 2019/2020 bevételük 60 %-a a német, francia, osztrák, lengyel, cseh és a svájci piaci eladásokból származott. Különösen erősek évek óta a német-, osztrák- és a franciaországi eladásaik. Nagyobb mértékű volt a Covid-19 vírus okozta piaci visszaesés Európában, míg a tengerentúlon az USA-ban +67 %-os, Ausztráliában pedig +68 %-os volt az eladások növekedése.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.