2022.10.04., kedd , Ferenc

Gépesítés

2019. január 23. szerda • 15:45

A technológiai csúcs itt van - megnyílt az AGROmashEXPO

Magyarország agráripari csúcsrendezvénye szombatig várja a gépek szerelmeseit.

Négy napon keresztül, január 23. és 26. között, közel 350 kiállító vonultatja fel az input-gépesítés-logisztika témakörébe tartozó termékeit és szolgáltatásait az AGROmashEXPO, AgrárgépShow a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.


Szemügyre vehetik a legújabb gépeket és az agrárium legaktuálisabb trendjeit is megismerhetik - fotó: agrotrend.hu

Az idei rendezvény - amelynek társkiállítói a Magyar Kert, illetve Szőlészet és Pincészet - közel 40.000 négyzetméterén mezőgazdasági gépekkel, különböző szolgáltatásokkal, input anyagokkal és drónokkal találkozhatnak.

Ezek mellett körüljárhatják a precíziós gazdálkodás témáját és szakmai programokon is részt vehetnek.

A digitalizáció, agrárelektronika, méréstechnika, automatizálás, precíziós gazdálkodás témakörében is egyre több kiállító jelenik meg, ami által a látogatóknak kiváló lehetősége van feltérképezni az új agáripari trendeket.


Nagy István: 2019-et az építkezés évének tekintjük - fotó: agrotrend.hu

Nagy István agrárminiszter a megnyitón hangsúlyozta: a fejlődést 620 milliárd forint, a Vidékfejlesztési Program keretében már megítélt beruházási támogatás ösztönzi.

Idén elindulhat egy, a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások fejlesztéseit, beruházásait segítő, teljesen új kamattámogatási hitelprogram.    

Kitért a klímaváltozás okozta aszálykárok hatásainak csökkentésére is. - Első lépésként a Kormány arról döntött, hogy

2030-ig évente 17 milliárd forintnyi fejlesztési forrást biztosít a mezőgazdasági öntözést szolgáló állami főművek fejlesztésére.

Megkezdi működését a Nemzeti Öntözési Központ is, amelynek feladata a termelők segítése a gazdaságilag és környezetileg is fenntartható öntözéses gazdálkodás megvalósításában, ugyanis belátható időn belül százezer hektárral növelni szeretnék az öntözhető területek nagyságát.


Harsányi Zsolt, a Megfosz elnöke - fotó: agrotrend.hu

- A magyar mezőgazdaság egyik kulcskérdése, hogy tudunk-e élni a lehetőséggel, tudunk-e alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. Erről is szól az AGROmashEXPO eseménye - mondta a szaktárca vezetője.

Látogassa meg az AGROTREND csoport standját (G pavilon 502/a) az AGROmashEXPO-n.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.