2021.05.11., kedd , Ferenc

Gépesítés

2021. február 23. kedd • 07:01

A vártnál kisebb volt a visszaesés az olasz mezőgéppiacon 2020-ban

Az év első tíz hónapjának eladási statisztikája alapján, az olasz mezőgéppiaci szakértők jelentős visszaeséssel kalkuláltak 2020-ra. A piac azonban november és december hónapokban nagyrészt behozta a korábbi hónapok elmaradásait.

Például a traktoreladások novemberben 43%-kal, decemberben 38%-kal növekedtek, az előző év hasonló időszakához képest. Hasonló két számjegyű növekedést produkált a piac a pótkocsi eladásoknál és a teleszkópos rakodógép értékesítéseknél is. Az elmúlt évben 17.944 db traktor talált gazdára az országban, amely csak 3,4%-kal maradt el a 2019-es értékesítés mögött - írja a Profi Magazin.

fotó: pixabay.com

A legtöbb traktor a New Holland márkából fogyott, és 23,4%-os részesedéssel végzett az eladási lista élén. A dobogó második helyén meglepetésre 9,5%-os részesedéssel az Antonio Carraro végzett, megelőzve a nagy tradicionális olasz traktorgyártókat, a Landinit és a SAME-t, amelyek elé még a John Deere is befurakodta magát és a dobogó harmadik fokára lépett.

Az előző évekhez képest jobban szerepelt az olasz traktorpiacon a Fendt, a Deutz-Fahr és a Steyr is, és rosszabb eredménnyel zárt a Kubota, a Lamborghini, a Claas, a BCS Group és az Arbos Group.

Gabonakombájnból 302 db-ot 2,6%-kal kevesebbet vásároltak az olasz gazdaságok 2020-ban. Pótkocsikból 7.862 db talált gazdára, amely 12,1%-kal maradt el az előző évitől. Az eladott teleszkópos rakodók száma 956 volt, amely 6,3%-os növekedést mutatott.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.