2020.12.01., kedd , Elza

Gépesítés

2020. március 23. hétfő • 10:55

A vártnál rosszabb eredmények tavaly az AGCO-nál

A negyedik legnagyobb (a John Deere, a CNHi, és a Kubota után) és az egyik legsokoldalúbb mezőgépipari konszern, amelynek mintegy 15 márka – köztük a Fendt, a Massey Ferguson, a Challenger és a Valtra is – tartozik, kedvező árbevételre számított az elmúlt évben.

Az első háromnegyedévben bejöttek a számításaik és szépen alakultak az árbevételeik, azonban az utolsó negyedév lerontotta az éves eredményeiket. Végül is a konszern éves árbevétele 9,04 Mrd USD-vel zárt, amely 3,3 %-kal kisebb, mint a 2018-as árbevételük. A nyereségük is kevesebb, mint felére 122,8 millió USD-re esett vissza - írja a Profi Magazin.

Az árbevétel csökkenéséhez különösen a dél-amerikai  (-20 %) és az ázsiai (-13%) piacok drasztikus csökkenése vezetett. Egész Dél-Amerikában -11,1 %-os volt a forgalom visszaesése, amely végül is 802,2 millió USD-vel zárt. Az észak-amerikai piacok 2,2 Mrd USD-vel járultak hozzá az árbevételhez, de itt is -0,9 %-os volt a csökkenés az előző évhez képest.

Európában és a közel keleti térségben 4,4 %-kal tudta növelni az árbevételét az AGCO, amely 5,33 Mrd USD-vel ért fel. Ez a térség számít a konszern legnagyobb piacának. Tavaly különösen Németországban, Franciaországban és Olaszországban, tudtak több gépet értékesíteni. Nagy-Britanniában visszaestek az eladásaik, Kelet-Európában mérsékeltebb visszaesés volt tapasztalható.

Az ázsiai, óceániai és az afrikai térségekben -8,9 %-os csökkenést voltak kénytelenek elkönyvelni, amely így 718,6 millió USD árbevételt produkált. Az AGCO 2020-ra 9,2 Mrd USD árbevételre számít.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.