2021.06.24., csütörtök , Iván

Gépesítés

2021. február 03. szerda • 12:04

A vírushelyzet ellenére rekord árbevételt ért el a Väderstad 2020-ban

A minőségi talajművelő- és vetőgépeiről híres svéd Väderstad 2020-ban 340 millió eurós árbevétellel zárt, amely 1,5 %-kal (5 millió euróval) haladta meg az előző évit. A cég üzemi eredménye azonban 2 millió euróval csökkent, a 2019-es 23,2 millió euróval szemben 21,2 millió euróra mérséklődött.

Jelentősebb takarékossági intézkedéseket nem eszközöltek az év során. A koronavírus miatt a nyári időszakban csak két hét leállásra került sor, amelyet a dolgozók extra nyári szabadságként kaptak meg. Jelentősen csökkent a munkatársak utazása, valamint kiállításokon, bemutatókon történő részvétele - írja a Profi Magazin.

fotó: Väderstad

Tavaly több országban – így Németországban, Franciaországban, Svédországban, Kanadában és Oroszországban is számottevően növekedtek az eladásaik. Németországban több mint 500 db gépük talált gazdára, amelyek között a legsikeresebbek voltak a Tempo szemenként vetőgépek, a Carrier kompakttárcsás boronacsalád egyes tagjai, valamint a Cross Cutter Disc száraprítóval felszerelt vető aggregátok.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.