2021.09.18., szombat , Diána

Gépesítés

2019. október 08. kedd • 13:02

Agritechnicai újdonságok a Horsch-tól

A schwandorfi Horsch Maschinen GmbH több újdonságot is felvonultat az idei hannoveri Agritechnica 2019 kiállításon.

Ezek között szerepel a Cura ST hatsoros rugósfogú borona, amely bio- és öko, ill. hibrid gazdálkodásban gyomirtásra és gyepápolásra is használható 6 és 15 m közötti munkaszélességgel készül. Transformer VF (Variable Frame) típusmegnevezéssel, sorközművelő kultivátorcsaládot mutat be a Horsch 6 és 12 m munkaszélességgel, amelyek 25 és 90 cm közötti sorközök ápolására alkalmasak. ISOBUS és optikai kamerával vezéreltek - írja a Profi Magazin.

Igen népszerűvé vált a négygerendelyes gépük - fotó: horsch.com

Sor-, vagy sorközpermetezésre, ill. folyékony műtrágya injektálására is használhatók. A vegyszer, ill. műtrágyatartályt, a kultivátorok nagy keresztmetszetű, zárt gerendelyében alakították ki. Ugyancsak új Finer LT négygerendelyes sekély finom magágy készítésére alkalmas gépük, amelyet 6 és 12 m közötti munkaszélességgel gyártanak.

A rugósszárú kapáinak osztástávolsága 15 cm. A Pronto DC gabonavetőgépeikhez új Powerdisc vetőcsoroszlyákat és csoroszlya kocsikat fejlesztettek ki, amelyek jobb mélységtartással dolgoznak.

Cultro TC néven új dupla száraprító késes hengert hoztak forgalomba, amely különösen a repce- és silókukorica tarlón található szármaradványokat aprítja hatékonyan. Új pneumatikus rendszerrel szerelik fel a jövő évtől kezdődően a Maestro CV és RV elektromos meghajtású szemenként vető gépeiket.

Horsch Leeb 12TD néven új 12.000 literes tartállyal szerelt tandem futóműves szántóföldi permetezőt is bemutatnak Hannoverben.

Egy teljesen új fejlesztésű, nagysebességű szemenként vető gépük is látható lesz majd, amelyről előzetesen semmit nem árultak el. Egy különleges permetező szerelvényt is kiállít a Horsch az Agritechnica-n.

Ez egy 8.000 literes tehergépkocsi tartályos felépítménnyel szerelt kiszolgáló járműből, az általa vontatott süllyeszthető alacsony padozatú trailerből áll, amely az új fejlesztésű Horsch Leeb 6PT 6000 literes tartállyal szerelt magajáró permetezőt szállítja.

A szerelvény a bérvállalkozók gyors gépmozgatását és kiszolgálással kombinált nagy teljesítményű permetezést segíti elő. Az új Leeb 6PT magajáró permetező, független kerék felfüggesztésű, szintkiegyenlítős futóművel, nagy hasmagassággal, összkerékkormányzással és Comfort Drive fokozat nélküli sebességváltóval készül.

agrotrend.hu / Profi

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.