2021.01.17., vasárnap , Antal, Antónia

Gépesítés

2021. január 02. szombat • 07:34

Alliance Tire Group (ATG) gumigyártó konszern megkezdte harmadik gyárának építését Indiában

Az Alliance Tire Group és a Yokohama Rubber Group (YRG), új gumigyár építésébe kezdett az indiai Visakhapatnam-ban. A 165 millió USD értékű beruházás, ez év őszén kezdődött el és 2023-ban kezdi meg működését. A gyár kapacitása napi 55 tonna nyers kaucsuk felhasználásra épül.

Az új gyár az ATG harmadik gumigyára lesz az országban, a YRG-nek pedig a nyolcadik gyára – Indián kívül, Japánban, Vietnamban és Izraelben is vannak gyárai - amelyek összesen 480 tonna nyers kaucsuk egyenértékű gumiabroncs előállítására képesek naponta. Az ATG-nek jelenleg Guajarat-ban (Werk Dahej) és Tamil Nadu-ban (Werk Tirunelveli) működnek már gyárai.

Az Alliance mellett a nevéhez fűződik a Galaxy és Primex gumiabroncs márkák gyártása is. Fő profilja a mezőgazdasági, erdészeti, ill. építőipari gépek gumiabroncsainak a gyártása. Az új üzem a kelet-indiai Andra Pradesh államban, közel a Visakhapatnam kikötő városban épül fel, mintegy 320.000 m2-es területen, amely még további bővítési lehetőségeket is tartalmaz. A tengeri kikötő közelsége, az exportszállításokat könnyíti meg.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.