2021.03.08., hétfő , Zoltán

Gépesítés

2018. december 24. hétfő • 13:35

Annaburger RS CutMaster univerzális aprítóberendezés lehordószerkezetes pótkocsikhoz

Az aprítóberendezés finomszerkezetű, kis szemcseméretű foszlatott struktúrát hoz létre, így lebomlása hatékonyabb és gyorsabb.

A neves német pótkocsigyártó a lehordószerkezetes (trágyaszóró, silószállító) pótkocsijaihoz speciális kétfokozatú aprítóberendezést fejlesztett ki, amely a falközi silóból kitermelt silóanyagok (szilázs, szenázs) finom utóaprítására, szenázsbálák felaprítására és a biogázüzemek szilárd fázisú anyagok beadagolására szolgáló berendezéseihez használható - olvasható az Eilbote-on.


fotó: annaburger.de

Az aprítóberendezés finomszerkezetű, kis szemcseméretű foszlatott struktúrát hoz létre, amelynek a lebomlása hatékonyabb és gyorsabb a fermentorokban.

A sokkéses utóaprító lengőkéseivel úgy dolgozik, mint a kalapácsos daráló.

Az aprítóberendezés szervestrágya-szóróra szerelve alkalmas alacsony nedvességtartalmú szalmás és összeállt szerves trágya (pl. baromfitrágya) utóaprítására, illetve nagy munkaszélességgel történő szétterítésére. Az aprítandó silót és szenázsbálákat, illetve száraz trágyát a kocsi szekrényébe kell betölteni.

A lehordószerkezet szállítja a kocsiszekrény végébe szerelhető univerzális aprítóhoz.

Az aprítóval felszerelt kocsi üzemeltetéséhez 300 LE-s traktor szükséges. Gyakorlati teljesítménye 40-50 t/h. Gázolaj-felhasználása 1 l/t szubsztrát.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.