2022.12.01., csütörtök , Elza

Gépesítés

2018. május 26. szombat • 10:19

Átadták a KITE Zrt. új kecskeméti telephelyét

Az 1,2 milliárd forintból megvalósuló beruházás mintegy 3 hektár területen helyezkedik el.

- Ha Beethoven a zene Mozartja, akkor a KITE a magyar mezőgazdaság Mercedese - mondta Szabó Levente vezérigazgató pénteken, a KITE Zrt. új telephelyének átadásán.

A Kite Zrt. már több mint 45 éve működik Magyarországon, Kecskeméten 2001-ben nyitottak telephelyet.


fotó: agrotrend.hu

- A forgalom és a partnerszám, a partnerkapcsolatok fejlődésével egyszerűen kinőttük a régi alközpontunkat - mondta a vezérigazgató. - Ha csak egy traktort vagy egy kombájnt be szerettünk volna mutatni, akkor már nem volt a partnerek számára parkolóhely. Ez volt az egyik oka, ami miatt új alközpontot építettünk - tette hozzá.  

A 2016-os külföldi terjeszkedés következtében olyan háttérre is szükség volt, amely a műszaki szolgáltatások, az alkatrészek és a gépek szempontjából is megfelelő bázisként szolgálhat. A régi alközpontban a kertészeti ágazatban dolgozókat már nem lett volna lehetőség kiszolgálni, annak ellenére, hogy a cég megbecsült partnereinek tartja őket.

- A logisztikai háttér fejlesztése mellett fontosnak tartjuk, hogy a kertészettel, mint célterülettel is külön foglalkozzunk. Már két kertészeti és egy biológiai növényvédelemmel foglalkozó szaktancsadónk van Kecskeméten - közölte Szabó Levente.

A KITE Zrt. 4000 partnerrel áll kapcsolatban a kecskeméti alközpont működési területén. Az 1,2 milliárd forintból megvalósuló beruházás mintegy 3 hektár területen helyezkedik el, a beépített hasznos terület a külső fedett tárolókkal együtt 4500 négyzetméter, a teljes tárolókapacitás 3600 négyzetméter. 

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.