2021.08.01., vasárnap , Boglárka

Gépesítés

2018. december 20. csütörtök • 12:17

Az AGCO elnök-vezérigazgatója kapta a Francia Becsületrend Lovagkeresztjét

Martin Richenhagennek nagy szerepe volt a francia mezőgazdaságigép-gyártás fejlődéséért, illetve jelenlegi helyzetéért a világon.

A Francia Becsületrendet még Bonaparte Napóleon alapította, és Franciaország gazdasági és kulturális fejlődése érdekében sokat tett személyek, illetve intézetek kaphatják meg. A díjat a közelmúltban az USA-ban tevékenykedő főkonzul adta át az AGCO-vezérnek Atlantában, a díjat odaítélő bizottság elnöknőjének jelenlétében - írta az Eilbote


Mindig a francia kormány dönt az odaítéléséről - fotó: Global Atlanta

A díjat azért kapta Richenhagen, mivel sokat tett annak érdekében, hogy a francia mezőgazdaságigép-gyártás és a géppiac stratégiai szereplővé vált a világon, és jelentős mértékben járul hozzá a francia gazdaság eredményeihez.

1960 óta az ország Beauvais városában működik a Massey Ferguson traktorgyár és a GIMA traktor-sebességváltókat, illetve -tengelyeket gyártó vállalkozás, amely 1994-től tartozik az AGCO konszern kötelékébe, és 2500 dolgozónak ad munkát.

A 2 márka révén a francia termékek eljutnak a világ számos országába. Ezenkívül az AGCO Finance segíti a francia gazdák gépbeszerzéseit. Richenhagenre már nem először figyelnek fel a különböző országok kormányai. Az USA-ban Obama elnökségének idején több éven keresztül elnöki tanácsadói tisztet töltött be.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.