2021.03.05., péntek , Adorján, Adrián

Gépesítés

2021. január 23. szombat • 07:55

Az AXIÁL forgalmazza ezután Magyarországon a Shäffer homlokrakodókat

A német Schäffer cég 1979 óta gyártja törzscsuklós kormányzású rakodóit. Elsősorban a kompakt rakodók gyártásában rendelkezik meghatározó piaci szegmenssel. A rakodók már egy ideje a magyar piacon is elérhetők voltak, 2020. december 1-től azok kizárólagos forgalmazása az AXIÁL Kft.-hez került.

A Schäffer kínálatában 22-féle mezőgazdasági és 16-féle ipari rendeltetésű modell szerepel, amelyek az AXIÁL kínálatában is megtalálhatók. A mezőgazdaság számára piros színben 20 és 66 LE közötti motorteljesítménnyel 1,2 és 2,3 tonna közötti emelőképességgel kínálják a Hofladereket, 51 és 75 LE közötti motorteljesítményekkel és 2,4-3,3 tonna közötti emelőképességgel a Radladereket, ill. 50-157 LE közötti motorteljesítményekkel és 2,0-5,3 tonna közötti emelőképességgel a teleszkópos gémű Teleradlereket. A Radladerek és a Teleradlerek ipari változatban is készülnek sárga fényezéssel.

A Schäffer elsőként jelent meg 2017-ben a teljesen elektromos meghajtású 0-emissziójú törzscsuklós homlokrakodóival, amelyekből sokat adtak el a mezőgazdaságban. Ezeknek a nagy előnye, hogy csendesek, az istállóba zömében képesek dolgozni, nem zavarják az állatok napi ritmusát, ráadásul 30%-kal olcsóbb az üzemeltetésük is. Jelenleg az elektromos Schäffer 23e mezőgazdasági és a 24e ipari változat szerepel a kínálatukban. A Schäffer rakodók Kubota és Deutz motorokkal készülnek, ZF és Dana Spicer tengelyek és futóművek találhatók bennük. Hidraulikus rendszerük pedig Bosch Rexroth elemekből épül fel.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.