2020.07.12., vasárnap , Izabella, Dalma

Gépesítés

2019. november 19. kedd • 15:34

Az innovatív technológiák szimbiózisa DLG – ezüstöt kapott

A Beacon Fliegl COUNTER HD hálózatépítése az ISOMAX-al új összjátékot teremt.

A dokumentálás és a nyomonkövethetőség olyan téma, amely a mezőgazdaságban is egyre fontosabbá válik. Különösen az élelmiszerek előállításakor kötelező a termelési lánc teljes nyilvántartása. De a megfelelő dokumentációs technológia döntő jelentőségű a házon belüli folyamatok és a gazdaságosság ellenőrzése szempontjából is. A mikroés kisvállalkozások számára a dokumentációs megoldások a magas költségek miatt gyakran nem kivitelezhetők. A felhasznált munkaidő vagy a számítástechnikai háttér kis teljesítménye miatt a működtetés bizonytalan.

A 2017-es Agritechnica-n a Fliegl bemutatta az intelligens Beacons Counter HD és Counter SX eszközeit. Meggyőzték a zsűrit és ezüstérmet nyertek az Innovációs Kategóriában. Még 2017-ben a Fliegl bejelentette az új Bluetooth 5 technológia frissítését Ez már több mint egy éve elérhető a piacon lévő Counter HD készülékhez. A Counter SX hamarosan megjelenik.

Most a Beacon jeladó új készségekkel inspirál: A jövőben a Beacon jeladó nemcsak az okostelefonnal, hanem az ISOBUS-al is képes kommunikálni. Az eredmény: ezüs díj az AGRITECHNICA-Innovációs Bizottságtól. Az innovatív Beacon alapelve ugyanaz marad. Egyesíti a Beacon-technológiát egy gyorsulásszenzorral és egy memóriával.

Ezáltal különféle folyamatok adatait tudja tárolni és. A Fliegl COUNTER HD univerzálisan alkalmazható - a Beacon jeladó hasznos adatokat szolgáltathat különböző helyzetekben, különböző járműveken és eszközökön, valamint különböző munkafolyamatokban. A BEACON jeladó használata nem korlátozódik speciális mezőgazdasági folyamatokra, felhasználási területe általános.

A munkaeszközre szerelt jeladó magától felismeri, hogy mikor történik munkavégzés, és mit dolgozik a gép. A Beacon jeladó ezeket az információkat nem csak időponttal hanem helymeghatározási adatokkal is produkálja, tárolhatja, dokumentálhatja és szolgáltathatja, vagy később teszi elérhetővé.

Az utolsó lépés az igazi innováció. Korábban az adatok a Sigfoxon vagy egy intelligens alkalmazáson keresztül álltak rendelkezésre. A jövőben azonban az adatokat egyéb programokban is tárolhatjuk, például az Agrirouterben. Ez a jövőben a Fliegl COUNTER HD és az AGXTEND ISOMAX hálózatának összekapcsolásával lehetséges. Mivel a Fliegl COUNTER HD képes Bluetooth jelek küldésére, az ISOMAX kapcsolatot hozhat létre a Bluetooth és a WLAN között, és így tárolja a Beacon adatait például az Agrirouter-en. Ez tökéletes áttekintést nyújt és javítja a hosszú távú gazdasági hatékonyságot.

agrotrend.hu / Fliegl

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.