2022.05.28., szombat , Emil, Csanád

Gépesítés

2018. november 22. csütörtök • 16:39

Az USA-ban az acélár-emelkedés miatt drágulnak a mezőgazdasági gépek

Az eddigi évi 3%-os gépárnövekedés 2019-től várhatóan 8-9%-ra nő.

A várható kormányzati intézkedések következtében, amely szerint 30-50%-os plusz vámmal sújtják ezután az országba érkező acél- és alumínium-alapanyagokat, ez begyűrűzik az USA-ban gyártott traktorok és munkagépek árába is - olvasható a Farm Journal elemző cikkében.


A mezőgazdasági gépek árában 5-6% közötti áremelkedések is bekövetkezhetnek - fotó: 123rf

A Donald Trump elnök által elrendelt acél importvámokra vonatkozó intézkedéseket a gyártók nem fogadták szívesen, és szóvá is tették véleményüket kormányzati berkekben is.

A legnagyobb gondot azon acéltermékek árának az emelkedése jelenti majd, amelyet az utóbbi években az USA-ban már nem állítottak elő.

Ezek közé tartoznak az acél- és alumíniumöntvények, amelyek zöme Mexikóból és Kanadából érkezik az országba, de a kínai import is számottevő.

Ezeknél 10% és 30% közötti beszerzésiár-növekedés is várható.

Az eddigi évi 3%-os gépárnövekedés 2019-től várhatóan 8-9%-ra nő majd a mezőgazdasági gépek piacán. A kínaiak már bejelentették, hogy viszonzásul csökkentik az USA-ból érkező szójaimportot, amely az amerikai farmereknek okozhat majd gondot. A csökkenő árbevétel pedig kihathat a gépvásárlásokra is.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.