2020.10.29., csütörtök , Nárcisz

Gépesítés

2019. november 29. péntek • 17:00

Claas – John Deere adatátviteli kapcsolat

Ez idáig a gyártók csak a saját rendszerükön belül tették lehetővé a vezeték nélküli Telematic kapcsolaton keresztül, az üzemelő gépek adatainak a továbbítását (Data Transfer), ill. a gépek mozgásának nyomon követését az irányító és szervizközpontokba.

Napjainkban már főleg felhőbázison működő adatátvitelekkel lehetővé vált különböző márkájú, ill. gyártótól származó vegyes flották (pl. arató-cséplőgépek, szállítójármű park, stb.) adatkommunikációja, a különböző felhőalapú adatbázisok között is (Cloud-to-Cloud). Erre kínál szoftvereket a 365 FarmNet vállalkozás - írja a Profi Magazin.

A vegyes gépparkot üzemelő bérmunka vállalkozók sürgetésére, a Claas és a John Deere telekommunikációs rendszerét kapcsolták össze 365 FarmNet szoftver segítségével. Így lehetővé vált egy adatplatformon dokumentálni és feldolgozni a vegyes gépekből felépülő flották üzemelési adatait. A gyártók részéről rendkívül megnövekedett az érdeklődés a Cloud-to-Cloud rendszerhez való kapcsolódáshoz. Az adatfelhők közötti kapcsolat egyesítését az AEF is programjába iktatta.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.