2021.09.17., péntek , Zsófia

Gépesítés

2019. november 27. szerda • 16:14

CNHi és Nikola együttműködés alakult a gázüzemű és tüzelőanyag-cellás járművek fejlesztésében

A Fiat csoporthoz tartozó CNH Industrial, amelynek részei a Case IH, New Holland, Steyr traktorgyárak, az Iveco busz- és haszongépjármű gyártás, valamint az FPT motorgyár is felgyorsította a gázüzemű járművek kutatását és fejlesztését.

Az alternatív motor hajtóanyagok közül, a magas metán tartalmú CNG (sűrített földgáz) és BNG (sűrített biogáz) használatára helyezik a fő hangsúlyt. Ennek tudható be, hogy az FPT immár 35 ezer gázüzemű környezetbarát motort gyártott járművekben történő felhasználásra - írja a Traction.

Több Iveco kamion és busz üzemel már gázmotoros erőforrással, ill. az idén lett az „Év traktora” a fenntartható üzemű kategóriában a New Holland Methane Power traktor, és bemutatták a Case új fejlesztésű Tetra 230 LE-s gázmotoros homlokrakodóját is.

A közelmúltban a gázüzemű kamionok fejlesztésére kötött megállapodást a CNHi és az amerikai Nikola Startup vállalkozás. A megbízás értéke 250 millió USD.

A Nikola a Bosch bevonásával új technológiákat fejleszt a gázmotoros hajtásokhoz, ill. metánból előállított hidrogénnel hajtott, új tüzelőanyag-cellás erőforrásokat fejleszt a CNHi részére, valamint új akkutechnológiák kimunkálásában vesz részt. Ezeket az eredményeket a konszern a traktorgyártásban is hasznosítani kívánja.

agrotrend.hu / Traction

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.