FÓKUSZBAN

Nitrátérzékeny területen gazdálkodik? Minden előírásnak megfelel?

Nitrátérzékeny területen gazdálkodik? Minden előírásnak megfelel?

Magyarország termőterületének jelentős része nitrátérzékenynek ...

Az AVHGA kezessége aktív szerepet játszik az agrárfinanszírozásban

Az AVHGA kezessége aktív szerepet játszik az agrárfinanszírozásban

Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) ...

ROUNDUP® MEGA – évelő gyommentesítés tarlón

ROUNDUP® MEGA – évelő gyommentesítés tarlón

A tarlók gyommentesítése a jó mezőgazdasági gyakorlat fontos ...

Gépesítés

2018. február 02., péntek • 14:34

DELTA FORCE – Az új Hardi szórókeret

Kompakt szállítási méretek – nagy munkaszélesség

A Hardi 60 éves évfordulójára jubileumi kiadás készült a Navigator 4000 vontatott szántóföldi permetezőből, amely magasan felszerelt, ugyanakkor kedvező áron kínált gépe a dán gyártócégnek. A teljesítmény, sebesség és minőség terén kiemelkedő, optimális keretstabilitással bíró Delta Force szórókerettel szerelték fel.

A Hardinál ugyanis hisznek abban, hogy egy jó mechanikus függesztésű keret, a hidraulikus vezérléssel és ultrahangos keretszabályozással tökéletes munkát tud végezni. Az eszköz akár 25 cm-es munkamagassággal is képes dolgozni, és ez a szórókeret a Commander kategóriában is elérhető.

A jellemzők kiválasztását és a szórókeret szerkezetének kialakítását az a központi törekvés hatotta át, hogy jól működjön nagy menetsebességnél, és nagy teljesítményt garantáljon a 24–39 m-es munkaszélességen.

Az eredmény egy sok egyszerű de erős megoldást integráló szórókeret lett, amely egyszerű felépítésével, alacsony karbantartási igényével és remek kialakításával egyaránt biztosítja a nagy teljesítményt és a megbízhatóságot.

A jelenleg elérhető legjobb szórókeret-stabilitás

A DELTA FORCE szórókeret mozgását egy nagyon korszerű, mégis egyszerű központi egység vezérli.

Az öt ingabeállítás lehetővé teszi a keretműködésnek akár a permetezőgép mozgásához igazodó beállítását, akár a talajfelszín követését.

Hidraulikus vízszintes kilengéscsillapítás

Az előre-hátra lengéseket hidroakkumulátorok tompítják. A hidraulikus rendszer aktív, és minden alkalommal, amikor a szórókeretet szétnyitják, automatikusan feltöltődik. A hidraulikus kilengéscsillapítás a 32–39 m-es szórókereteken alapfelszereltség. A kisebb változatokon az alapfelszereltség gumi kilengéscsillapítókat tartalmaz.

AutoTerrain talajfelszín-követés

A szórókereten elhelyezett 5 érzékelő segítségével a növényállomány kerettől való távolságát másodpercenként többször is méri a rendszer. 3 giroszkópos érzékelő figyeli a szórókeret, a központi keretszakasz és az alváz vízszinteshez viszonyított helyzetét (dőlésszögét). Az AutoTerrain még azelőtt korrigál, hogy a szórókeret kibillenne a helyzetéből, és a precíz kontrol nagy munkasebességet tesz lehetővé.

StackFold – Kompakt vonulás

A szórókerettagok egymásra helyezése a keret összecsukásakor lehetőséget ad a szórókeret szállítási helyzetének optimalizálására a kerettagok mérete és az általuk elfoglalt hely alapján.

A Stop&Lock rendszer

A Stop&Lock (megállítás és rögzítés) rendszer a minimálisra csökkenti szórókerettagok közötti rögzítés fellazulását. A keretszakaszok könnyed és folyamatos nyitódása/záródása érdekében minden nyitási vagy csukási művelet SoftOpen és a SoftClose technikával, finoman történik.

HARDI AutoSelect – a fúvókák menet közbeni cseréje

A fúvókák automatikus és biztonságos, a vezetőülésből történő cseréje gyors megoldást nyújt a változó szántóföldi és időjárási körülményekhez való alkalmazkodásra.

A HARDI DELTA FORCE a következő kivitelű változatokban áll rendelkezésre:

3-as csukódású: 39/27/15 m, 36/27/15 m, 36/24/13 m, 33/25/15 m, 32/25/15 m.

2-ős csukódású: 30/15 m, 28/14 m, 27/14 m, 24/12 m

Hardi

(x)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.