2021.01.20., szerda , Fábián, Sebestyén

Gépesítés

2020. október 20. kedd • 09:05

DLG által minősített Rowa 350 mobil tojóház

A természeti környezetbe telepíthető kapirgáló tojóknak otthont biztosító mobil tojóistálló előnye, hogy időszakosan áttelepíthető és egészséges környezetet biztosít a tyúkok számára. A mobil tojóistálló 350 db tyúknak biztosít tartást és a szabadban való tartózkodást.

Az állatok számára két 10,5x0,77 méteres tojórész áll rendelkezésre a belső tartózkodáshoz és gördülő tojásfészkek a tojásrakáshoz, ahol ülő rudak és szelepes önitatók és öntetők biztosítják az állatok ellátását. A tojóterem padozata speciális műanyagból készül és bírja az állatok kapirgálását is. A belső térben programozott akkumulátoros LED világítás kapott helyet, amely a nappalokat és az éjszakákat szimulálja. Az istállóhoz takarmánysiló és víztartály is tartozik - írja a Profi Magazin.

Fotovoltaikus áramtermelő egységgel is felszerelhető így az akkumulátorainak a kapacitása karbantartható. A mobil istálló tojóterme szellőző ablakokkal és szellőző ventilátorral is rendelkezik a folyamatos légcserékhez. Az állatok annyi időt töltenek a szabadban a nappali időszakban, amennyit szeretnének. Éjszakára pedig az ülő rudakat foglalják el az istállóban. A szendvics panelből készült könnyűszerkezetes mobilistálló mindössze 3,5 tonna tömegű és félórát vesz igénybe a szállításra való előkészítése.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.