2022.10.02., vasárnap , Petra

Gépesítés

2018. augusztus 29. szerda • 10:10

Egyre közelebb a II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow - Mezőhegyes

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) közreműködésével – a tavalyi évhez hasonlóan idén is megszervezi az ország legnagyobb szántóföldi rendezvényét.

Az ingyenes II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőhegyes szeptember 20-21-én, Békés megyében várja az agrárszektor iránt elkötelezett látogatókat.


fotó: NAK

Kevesebb, mint egy hónap van hátra az ország legnagyobb szántóföldi kiállításáig, II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőhegyesig. Ez a rendezvény a szakmának, a szakmáról szól, a belépés és a parkolás ingyenes. A rendezvénynek 2018-ban a Békés megyei Mezőhegyes, azon belül pedig a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság kiállítási centruma ad otthont, a tavalyinál is nagyobb, 42 hektáros területen.

A II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőhegyes az ország legnagyobb olyan álló- és mozgógépes szabadtéri kiállítása lesz, ahol a mezőgazdasági gépek, eszközök és gépkapcsolatok széles palettája megtekinthető lesz. A mozgó gépbemutatón működés közben figyelhetik meg a látogatók a legkorszerűbb és legspecifikusabb betakarító és egyéb szántóföldi munkákat ellátó eszközöket az aratástól az őszi talajmunkákon át egészen a vetésig. A rendezvény másik pillére az a komplex növénytermesztési bemutató, ami magába foglalja az évszaknak megfelelő fajtabemutatókat, valamint mikroparcellás és demóparcellás bemutatókat. A szervező NAK és MEGFOSZ munkatársai a helyszínen jártak, hogy lássák, minden rendben halad-e a területen. Mint a drónos felvételek is bizonyítják, a tereprendezés megtörtént, a mozgógépes, demóparcellás és mikroparcellás bemutatóhoz is minden készen áll!


fotó: NAK

Természetesen a technológia, az informatika és az okos-eszközök folyamatos fejlődése és térnyerése elengedhetetlenné teszi, hogy egyebek közt a precíziós gazdálkodás különböző területeit ismertető előadások is bekerüljenek a programba.

A szervezők azt a célt tűzték ki, hogy ez a két nap a teljes agrárium egy széles körű és a legfrissebb szakmai tartalommal töltött, megkerülhetetlen eleme legyen, ahol a gazdálkodók közvetlenül szerezhetnek be olyan releváns és naprakész információkat, amelyek segítik őket a fejlődést biztosító döntések meghozatalában és a nemzetközi versenyképesség elérésében. Már 2017-ben is ez volt a cél, és erre a két nap alatt 15.000 szakmabeli kíváncsi is volt.

Amennyiben felkeltette érdeklődését a rendezvény, és kiállítóként szeretne rajta részt venni, augusztus 31-ig kedvezményes áron megteheti. A kiállítói helyek fogynak, a kiállítók száma gyarapodik, de a szantofoldinapok.hu oldalon még lehet jelentkezni.

Addig is tekintsék meg a rendezvény megújult honlapját, a www.szantofoldinapok.hu oldalon, minden aktualitást megtalálnak.

A rendezvényre a belépés - és a parkolás - ingyenes.

(x)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.