2020.04.09., csütörtök , Erhard

Gépesítés

2020. február 10. hétfő • 17:27

Elektromos hajtások a ZF-től

A világ egyik legnagyobb sebességváltó, hajtáslánc- és kormányberendezés gyártója a németországi székhelyű ZF, amely közúti járművekhez és traktorokhoz gyárt többféle beépíthető komponenst, a kor követelményeinek megfelelően elektromos hajtásokat is kínál a traktorokhoz.

A traktorok sebességváltójával összeépíthető Terra+ nagy (700 Volt) feszültségű váltóáramú generátort kínál 80 kW teljesítményig, amelynek áramával a traktorról elektromosan meghajtott munkagépek üzemeltethetők - írja a Profi Magazin.

Ugyancsak a traktorok sebességváltójával összeépíthető Terra+ alacsony (48 Volt) feszültségű egyenáramú generátort is gyárt 20 kW teljesítményig, amely hasonlóan munkagépek és eszközök elektromos működtetésére használható el.

A ZF komplett elektromos hajtásokat is kínál. A generátorok mellett azok áramával meghajtott villanymotorokat is gyárt (SWD-Single Wheel Drive) pl. mezőgazdasági pótkocsik kerekeinek elektromos rásegítő hajtásához, vagy váltva forgató ekék tarlón járó mankókerekeinek rásegítő meghajtásához.

Ezeken kívül is számos megoldást kínálnak a meghajtó motorok és a sebességváltók közé beépíthető elektromos áramot előállító generátorok, ill. a velük meghajtható villanymotoros hajtások.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.