2021.06.22., kedd , Paulina

Gépesítés

2016. december 07. szerda • 10:43

Élénkül a használt traktorok piaca

A minőségi használt állomány egyre vonzóbb a mezőgazdasági termelők számára.

Idén 11 százalékkal kevesebb új traktort helyeztek forgalomba Nagy-Britanniában, mint tavaly, ezért folyamatosan élénkül a használt traktorok piaca – tudósított az Agricultural Engineers Association (AEA), megjegyezve, hogy a gyártók áremelése miatt a minőségi használt állomány egyre vonzóbb a mezőgazdasági termelők számára.

Fotó: cheffins.co.uk

Európa legnagyobb mezőgazdasági aukciója a Cheffins, november 7-én óriási, 3,5 millió font sterling értékű forgalmat ért el, egymillió fonttal többet, mint tavaly novemberben. A legdrágább traktorokat az Egyesült Királyság kereskedői vásárolták fel, akik a használt járműállományukat próbálták növelni, miután kifogytak a készletből. A szigetország traktorait azonban nem csupán a helyi farmerek szeretik, és a külföldi érdeklődés növekedése is ludas a jó minőségű használt gépek hiányában – írja a Syngenta Blog.

A gyengülő font vonzóvá tette a brit állományt a külföldi vásárlók szemében, olyannyira, hogy már nemcsak a szokásos, visszatérő vevők látogattak el az aukcióra. Franciaország, Spanyolország, Belgium, Csehország, Bulgária, Lengyelország és Ukrajna kereskedői érkeztek a legnagyobb számban, de láttak írországi, közel-keleti és észak-afrikai vevőket is.

Ugyanakkor nemcsak kereskedők, hanem farmerek is többet vásároltak a Cheffinsen, mint tavaly. A gazdák régi traktoraikat kevésbé öreg, megkímélt modellekre igyekeznek cserélni, és úgy látszik, az új modellek vásárlásával egyre többen inkább kivárnak.

agrotrend.hu / blog.syngenta.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.