2022.06.29., szerda , Péter, Pál

Gépesítés

2018. július 27. péntek • 16:49

Eltűnik a zöld Viking

A Viking kerti gépek zöld színről a Stihl narancssárgájára és nevére váltanak.

A világ legnagyobb elektromos kézi szerszáma és motorfűrésze gyártójához, a Stihl AG-hez tartozó Viking az anyacéghez tartozását név- és színváltoztatással is demonstrálja ez év második félévétől kezdve - írja az Eilbote.


1992-ben vásárolta meg a céget a Stihl AG - fotó: haon.hu

Ezzel megszűnik a Viking márka önálló piaci mozgástere is, mivel eddig csak részben forgalmazták a gépeiket a Stihl hálózatán keresztül, nagyobb részt saját kereskedő hálózatokat működtettek világszerte.

A Viking márkát és céget 1981-ben alapították Ausztriában, Kufstein városában. Kezdetben motoros kerti komposzt zúzókat és szecskázókat állítottak elő. 1984-től kezdték nagy szériában gyártani az elektromos fűnyírókat, amelyekből eddig 550.000 db-ot értékesítettek.

A fűnyírók gyártása folyamatosan bővült, ezért 2001-ben Kufsteintől néhány kilométerre Landkampfen-ben új gyárat nyitottak. Új fejlesztéseket indítottak a fűnyírórobotok terültén.

Később a Stihl az akkus kéziszerszámainak egyre bővülő programjába is bevonta a Vikinget.

Így jelenleg elektromos fűnyírókat, fűnyírórobotokat, elektromotoros kapákat és komposztkészítő kerti zúzókat, valamint Stihl akkus berendezéseket állítanak elő a két ausztriai üzemben. Ezeken kívül számos komponenst is gyártanak eladásra, főleg olasz megrendelők részére.

A két tiroli Viking gyárban, összesen 500 dolgozót foglalkoztatnak, így az átállás a Stihl-re nem lesz egyszerű, mert nemcsak a festőüzemét érinti, hanem mindent, ami eddig Viking feliratú és színű volt.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.