2021.06.22., kedd , Paulina

Gépesítés

2020. október 12. hétfő • 07:41

Ez év végével vezércsere lesz az Agco-nál

A világ negyedik legnagyobb mezőgépgyártó multinacionális konszernjénél, a 20 különböző márkát (köztük a Challenger-t, Fendt-et, a Massey Ferguson-t és a Valtra-t) tömörítő Agco-nál, ez év végével a CEO elnöki posztról 16 év után távozik és nyugdíjba vonul a 67 éves Martin Richenhagnen sztármenedzser. Helyét az eddigi Chef Operating Officer az 51 éves Eric Hansotia, a mezőgépgyártó konszern második embere veszi majd át, amely a vezetésben dolgozó 24 vezető közül a harmadik legfiatalabb a sorban.

Az új vezér a pályája kezdetén hét évig dolgozott a világ vezető mezőgépgyártójánál – az Agco konkurensének is számító – John Deere-nél is. A távozó Richenhagen 2004-ben igazolt át a Claas-tól az Agco-hoz és vette át a konszern vezetését, az azt alapító és sokáig többségi részvénytulajdonos Rattlif-től - írja a Profi Magazin.

Eric Hansotia - fotó: Agco

Az annak idején 1,8 Mrd USD forgalmú mezőgazdasági gépgyártó konszernből, jelenleg 9 Mrd USD forgalmat lebonyolító multinacionális vállalkozást épített. Sokáig a világ harmadik legnagyobb mezőgépgyártó tömörülése volt az AGCO a John Deere és a CNHi után, mígnem a Kubota a negyedik helyre nem szorította.

Richenhagen nevéhez fűződik a konszern portfóliójának Full-Line-vé fejlesztése és jelentősen színesítette a gyártási programokat. Dinamikus innovátorként nevéhez fűződik a közelmúltban kifejlesztett Ideal csúcsteljesítményű kombájncsalád, vagy a Fendt 1000 traktorcsalád és gumihevederes járószerkezetű Fendt traktorok megszületése.

2004 és 2008 között az Amerikai Gépgyártók Szövetségének (AEM) elnöke volt. Amerikai-német állampolgárként elnöke volt az AICGS (Amerikai-Német Kölcsönös Tanulmányok Intézetének). Egy ideig Obama mezőgép ipari legfőbb tanácsadójaként is tevékenykedett. Előadóként rendszeresen részt vett, a davosi világgazdasági fórumokon is.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.