2021.03.06., szombat , Leonóra, Inez

Gépesítés

2021. január 19. kedd • 07:55

Generáció- és struktúraváltás a Group Schumacher-nél

Az elmúlt év szeptemberében generációváltásra és szervezeti struktúraváltoztatásra került sor a világ legnagyobb, 50 éves jubileumát ünneplő kaszapengéket, kaszaszerkezeteket és komponenseit, ill. bálázók kötöző szerkezeteit gyártó német családi tulajdonban lévő Schumacher Group-nál. Ezekből a termékekből a cégcsoport a világpiac kétharmadát mondhatja magáénak. Alternáló kaszaszerkezetei a világon gyártott összes gabonakombájn vágóasztalain használják.

Kaszaszerkezetei és azok komponensei SCH, EWM, Rasspe és Radura márkaneveken kerülnek forgalomba. A cégcsoport 2020-as árbevétele 80 millió eurót tett ki. Világszerte 500 dolgozót foglalkoztatnak. Hét gyárat üzemeltetnek Németországban, az USA-ban, Kínában, Oroszországban és Brazíliában. 2020 szeptemberétől a Schumacher GmbH családi vállalkozást a 34 éves Selina Schumacher vezeti. Alája tartozik a hagyományos kaszákat és komponenseit gyártó Gebrüder Schumacher GmbH, a bálázó kötöző szerkezeteket is gyártó WM Eichelhardter Werzeug & Maschinenbau GmbH és az értékesítéseket koordináló Schumacher plus GmbH is. Az észak-amerikai Schumacher Company LC – vállalkozásukat, amely Iowa-ban Durant városban üzemel, Fred és Heinz Günter Schumacher vezeti.

Az értékesítést és a kooperációs tevékenységeket azután Jens Schumacher irányítja elnökhelyettesként, mint a vállalkozás második embere. A kutatás-fejlesztés (F&E) koordinálását Frank Schmidt végzi a jövőben. A cégcsoport közelmúltban kifejlesztett újdonságai közé tartozik a könnyített kaszapenge és az azokból felépülő Pro Cut air, kaszaszerkezet, a Pro Drive Front Sens elektromos kaszahajtások, új vágószerkezeteket fejlesztettek az ültetvények csonkázásához és a fakoronák, sövények alakításához (Axe Cut). Eichelhardt-ban tesztelésre és üzemi próbákhoz új kísérleti bázist alakítottak ki.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.