2021.01.21., csütörtök , Ágnes

Gépesítés

2018. november 14. szerda • 09:25

HARDI NAVIGATOR classic - megbízható, ismert műszaki megoldások

Európa több országában, így Magyarországon is a Hardi NAVIGATOR az egyik legnépszerűbb vontatott szántóföldi permetezőgép a gazdák körében. Az új DELTA FORCE szórókeret család tavalyi sikerén felbuzdulva a Hardi kiszélesítette palettáját, amely a NAVIGATOR classic típussal bővül.

A NAVIGATOR classic azoknak a termelőknek ajánl Hardi technológiát, akik a területméreteikből adódóan egy DELTA FORCE szórókerettel felszerelt nagy kapacitású, magasan felszerelt NAVIGATOR permetezőgép beszerzése csak hosszú idő után térülne meg.


fotó: Hardi

A NAVIGATOR classic gépcsalád megbízható, ismert műszaki megoldásokkal egy stabil gépet biztosít az igényes kis- és közepes gazdaságoknak. A permetezési minőségben természetesen nincs kompromisszum, a classic-on ugyanazt a jól bevált DELTA szórókeretet találjuk,

amely az elmúlt években több száz magyar gazdaságban bizonyított.

A DELTA szórókeret az európai felhasználók által leggyakrabban választott kompakt, nagy teljesítményű szórókeret. Egyedülálló 100 cm szélességű központi függesztéssel rendelkezik, a legbiztonságosabb szórókeret függesztést garantálva a kategóriában. Az egyedülálló lengéscsillapító rendszerének köszönhetően nagy sebesség mellett is kiválóan teljesít. A DynamicFluid4  nevű forradalmi folyadék szabályzó rendszere már alapfelszereltségként biztosítja a jól ismert Hardi precizitást.

A NAVIGATOR classic erősített vázszerkezete a nagy sebességű növényvédelmi kezelésekre és a legnagyobb igénybevételt jelentő szántóföldi és közút viszonyokra lett tervezve. Ez a típus opcionálisan a beszerzés utáni években is bővíthető-fejleszthető, személyre szabott precíziós igényeknek megfelelően, a hazai Hardi forgalmazók segítségével.

A gép rendkívül egyszerűen kezelhető, a kezelőszervek jelentősen lerövidítik a permetezőgép beállításához és működtetéséhez szükséges időt.

A gép szíve a jól ismert Hardi 464 zsírkenésű membránszivattyú, amely akár szárazon is járatható károsodás nélkül. A NAVIGATOR classic nyomtávja gyorsan, fokozatmentesen állítható.

A csúcsminőségű kormányzott vonórudas IntelliTrack nyomkövető rendszer szűk, 6 m-es fordulási sugarat tesz lehetővé. A fejlett elektronika, a proporcionális szelep és a két nagyméretű hidraulikus munkahenger kombinációja biztonságos és pontos nyomvonalkövetést biztosít. Az IntelliTrack integrált biztonsági funkciót tartalmaz. Ha a traktorkezelő pl. 15 km/h sebességnél próbál meg 90° fokos fordulót végrehajtani, akkor az IntelliTrack rendszer automatikusan feldolgozza az adatokat, és egyenesbe kormányozza a vonórudat, hogy megelőzze a borulást.

Az AutoSlant aktív keretszabályzó rendszer egy kis bekerülési értékű, egyszerű és precíz ultrahangos keretszabályozó rendszer. Lényege, hogy a nagy sebesség és nagy munkaszélesség mellett egyenetlen talajviszonyok esetén is folyamatosan biztosítja az optimális permetezési magasságot, egyidejűleg követve a talaj, és a kezelt felület felszínét.

A DELTA kereten alkalmazható Automata Szórókeret Szakasz Vezérlés nagy kezelési kényelmet nyújt, és jelentősen csökkenti a gépkezelő munkaterhelését, valamint 5%-os, vagy esetenként nagyobb dokumentált vegyszer megtakarítást biztosíthat.

Ez a NAVIGATOR classic kivitel, azok számára, akik nagy teljesítményt és megbízható, ismert műszaki megoldásokat keresnek.

(x)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.