2022.08.17., szerda , Jácint

Gépesítés

2022. január 15. szombat • 08:38

Hardi NAVIGATOR Classic – Precíziós megoldások, meglepően vonzó áron

Általánosságban elmondható, hogy ahogyan Európában, úgy Magyarországon is a Hardi NAVIGATOR az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb permetezőgép a gazdák körében. Jelen cikkünkben a NAVIGATOR Classic-ot mutatjuk be, amely egy olyan megbízható és kiforrott műszaki megoldásokkal rendelkező, valamint kiemelkedő minőségű növényvédő gép, mely a jól bevált műszaki megoldásoknak hála, a felhasználója számára az elérhető legmagasabb minőséget és műszaki stabilitást nyújtja.

Ismerje meg a NAVIGATOR Classic termékek műszaki tartalmait!

A Hardi Membránszivattyú:

A nagyobb méretű permetezőgépek által támasztott követelményeknek való megfelelés és a hosszabb élettartam érdekében ezen típusoknál a HARDI 464 típusú szivattyút alkalmazzuk. A nyomásesés mérséklését a membrán feletti áramlás javításával sikerült elérni.

A karbantartás egyszerűsítése érdekében a szivattyún integrált emelőhorgokat helyeztünk el, és az elöl és hátul történő zsírzás megkönnyítésére két zsírzószem helyét is megváltoztattuk. A műszaki élettartam meghosszabbítása érdekében az öntvény hajtókar-támasztógyűrűit is átalakítottuk. A legszembetűnőbb változást az új burkolatok jelentik, amelyek a sár, valamint a víz rendszerbe történő bejutásától védik a szivattyút.

A 464-es szivattyú fő jellemzői:

  • Önfeltöltő

  • Károsodás nélkül járatható szárazon

  • Könnyen szervizelhető

  • Külső kenéssel ellátott forgattyúház

A HC 5500 kezelő:

A HC 5500 típusú HARDI egység a megfelelő vezérlőeszköz abban az esetben, ha IntelliTrack vonórúdkormányzás és egyéb, korszerű gazdálkodási eszközök tervezik használni. Ez a vezérlőegység olyan funkciókat is képes automatizálni, mint a habosodás jelzése. Ezen kívül a kezelő folyamatosan tájékozódhat a kijuttatási művelet állapotáról, és figyelmeztetést kap, ha az alapvető fontosságú paraméterek (nyomás, menetsebesség stb.) nem megfelelőek.

Ez a vezérlőegység precíziós gazdálkodásra is alkalmas, és helyspecifikus kijuttatási térképhez vagy távműködtető szenzorhoz való csatlakoztatási lehetőséggel is rendelkezik.

Az új HC 8600-as kezelő:

Élvezze a legfejlettebb technológia előnyeit az integrált elektronikával. Minden fontos permetezési funkció vezérlőeleme kéznél van. A multifunkciós HARDI Grip kar és a nagyméretű 12,1” -os érintőképernyő segítségével a jelenleg elérhető legmagasabb szintű kezelői kontrol valósul meg, mindezt a kezelő kezében.

A HC8600 vezérlőegység nagyteljesítményű, minden funkciót magában foglaló precíziós gazdálkodási eszközt bocsát a gazdálkodók rendelkezésére. Az integrált funkciók sora – a teljesség igénye nélkül – tartalmazza a sorvezetést, adatrögzítést, kijuttatási jelentések készítését, GPS-vezérlésű permetezést és az automata kormányzást is.

Az ISOBUS kompatibilitásnak köszönhetően nem szükséges új monitort szerelni a fülkébe, hiszen akár a már meglévő erőgép termináljáról is vezérelhető a permetezőgép.

A HC 8600 munkamenüjén keresztül a gépkezelő működtetheti az AutoTerrain/Auto Height/AutoSlant, AutoSectionControl rendszereket, valamint a sorvezetést és a kijuttatási mennyiség szabályozását is elvégezheti.

A DynamicFluid4 nyomásszabályozó rendszer:

A Hardi legújabb fejlesztésű folyadékszabályzó rendszere két egymáson elforduló, nagy kopásállóságú tárcsa részvételével szabályozza az áramló folyadék mennyiségét. A vezérlőegység, a működő keret szélesség és a szenzorok jelének feldolgozása után a megfelelő szögbe állítja a kerámia tárcsákat.

A sebesség, a nyomás, az áramlás, a fordulatszám és a szögállás impulzusa másodpercenként 20 alkalommal kerül a vezérlő egységben feldolgozásra, ami alapján a fokozatmentesen állítható kerámia tárcsák vezérelt szögállása biztosítja a precíz kijuttatási mennyiséget.

Így a DynamicFluid4 rendszer a fúvókák bekapcsolásának pillanatától kezdve a megfelelő dózist adja ki, és folyamatosan szabályoz, akár 7-szer gyorsabban, mint az ISO/ EN szabvány által megkövetelt szabályozási határérték.

A táblaszéleken a rendszer kiszámolja, és előre megtervezi a következő fordulót követő szükséges kijuttatási mennyiséget, és elinduláskor azonnal és késedelem nélkül a kívánt mennyiséggel folytatja a permetezést. A DF4 rendszerrel a kijuttatni kívánt dózis mennyiségének pontossága elérheti a 95%-ot. Ez különösen a táblavégi fordulóknál jelent olyan előnyt, hogy nem kell hosszú métereket megtenni, mielőtt elérjük a kívánt permetezési mennyiséget.

Ez egy proaktív rendszer, amely 5 beérkező szenzor jele alapján határozza meg a kívánt dózist. A rendszerben található egy:
• Sebesség szenzor,

Átfolyásmérő szenzor,

Nyomásszenzor,

Szivattyú fordulatszám szenzor,

Szabályozó szelep szög szenzort melyet a DF4-es motorban találhatunk meg.

Amíg egy hagyományos rendszerű gépnél minden szenzorra szükség volt a sebességarányos kijuttatáshoz, addig a DynamicFluid4 érzékelői saját funkcióik mellett a menet közben meghibásodott érzékelők szerepét is át tudják venni a folyamatos szabályozás érdekében. Így, ha egy vagy több szenzor munka közben meghibásodik, attól még a permetezést a kezelő be tudja fejezni, szabályozott feltételek mellett.

Az AutoSectionControl automatikus szakaszvezérlés:

Az AutoSectionControl (ASC) szakaszvezérlés egy teljesen automatikus rendszer, amely szükség szerint nyitja és zárja az egyes keretszakaszokat. Amikor már korábban kezelt terület felett halad el a keret, mint például a forgón, ék alakban szűkülő táblaszakaszon, vagy fák és egyéb akadályok körül, az ASC vezérli az érintett keretszakaszokat.

A HC 8600 alapfelszereltségben tartalmazza az ASC automatikus szakaszvezérlést, és csak egy GPS-vevőhöz kell csatlakoztatni. Permetezés közben az ASC automatikusan rögzíti a kezelt terület nagyságát. Egy olyan, jellemző szituációban, amikor a forgó kerül elsőként permetezésre, az ASC automatikus szakaszvezérlés gondoskodik arról, hogy a táblán végzett későbbi munka során, ha a szakasz már permetezett rész fölött halad el, akkor az adott szakasz automatikusan lezárjon.

A jól ismert és bevált DELTA szórókeret:

A HARDI DELTA szórókeret kiváló teljesítményt és megbízhatóságot nyújt. A strapabíró háromdimenziós szerkezet nagy tartósságot biztosít. A keret 18–24 méteres szélességben rendelhető és kompakt kialakítása megkönnyíti a szállítást és tárolást.

A DELTA a háromdimenziós kialakításának is köszönhetően rendkívül merev struktúrát alkot, minimalizálja a nem kívánatos keretmozgásokat, és nagyon pontos kijuttatást tesz lehetővé. Egy minden irányban elmozdulni képes, állítható rugófeszítéses kitörő rendszer védi a szórókeretszárnyvégeket a sérülésektől. A TRIPLET fúvókatartók a szórókeret-szerkezet védelmében vannak elhelyezve, ami biztosítja, hogy kevesebb meghibásodás és leállás forduljon elő a szántóföldön.

Az IntelliTrack nyomkövető rendszer:

Az IntelliTrack egy abszolút csúcsminőségű vonórúd-kormányzási rendszer, amely a robosztus vázszerkezet előnyeit a modern elektronika alkalmazásával kombinálja.

VIDEÓ

NAVIGATOR Classic videó: 

Keresse fel hivatalos Hardi forgalmazóinkat a NAVIGATOR Classic ajánlatokért!

AGROÁZIS - https://www.agroazis.hu/termekeink/szantofold/hardi-permetezogepek

DORKER - https://dorker.hu/gepek/hardi

További információk - https://www.hardi-hungary.hu/kampanyok/navigator-classic

(X)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.