2021.08.03., kedd , Hermina

Gépesítés

2019. november 20. szerda • 11:10

HARDI NAVIGATOR i – Felkészültünk a jövőre

Az új intelligens permetezőgép.

A mindennapi növényvédelmi kihívások mellett napjainkban egyre több helyen kerül előtérbe a növényvédelmi munkák negatív környezeti hatásának csökkentése. A kijuttatási pontosság növelésével és a permetezőgép kezelhetőbbé és biztonságosabbá tételével az új HARDI NAVIGATOR „i” permetezőgépek kiemelkedő intelligens permetezési funkciókat kínálnak, felkészülve a jövő kihívásaira.

HARDI SmartCom

Az intelligens funkciók biztosításához az új HARDI SmartCom elektromos platform azaz egy teljesen megújult elektromos rendszer szolgál alapul az intelligens fejlesztésekhez. A HARDI SmartCom teljes ISOBUS funkcionalitást biztosít a használójának, tehát egyszerűen csatlakoztatható traktorokhoz és vezérlőegységekhez. A gyakorlatban a gépek vezérlése ún. SmartCom ECU panelek segítségével történik melyek növényvédőszer, ütés és por álló borítással rendelkeznek.

Hardi ECU panel

HARDI ServiceTool

A HARDI ServiceTool az új elektromos platformmal együtt került kifejlesztésre, amellyel frissíthetik a permetezőgép szoftverét, diagnosztizálhatják a hibákat és új funkciókkal bővíthetik a rendszert.Minden SmartCom permetezőgép elő van készítve egy felhőalapú szerveren történő automatikus adattárolásra. Diagnosztika működési területenként a hibákat funkcionális szinten térképezheti fel azáltal, hogy gyorsan megtalálhatja a hibás vezetékeket vagy érzékelőket.

Hardi ServiceTool  új lépés a növényvédelmi diagnosztikában

Fluid Box - Intellingens folyadék rendszer

A NAVIGATOR „i” egy továbbfejlesztett,minimális nyomásvesztességgel dolgozó folyadékrendszerrel rendelkezik, amely a permetezőgép munkamenetéhez, feltöltéséhez és öblítéséhez szükséges valamennyi elsődleges funkciót kizárólag a munkazóna közepén elhelyezett elektromos vezérlővel működteti. A könnyen érhető szimbólumokkal jelölt, logikusan elrendezett szelepműködtető ikonok jóvoltából a rendszer rendkívül egyszerűen kezelhető, és jelentősen  lerövidíti a permetezőgép beállításához és működtetéséhez szükséges időt.

NAVIGATOR i  munkazóna csak elktromos szelep vezérléssel

AutoWash – Kiemelkedő tisztítás

Az egyszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb öblítési folyamatot, valamint a  kimagaslóan alacsony visszamaradó növényvédőszer koncentrációt az automata AutoWash rendszer biztosítja. Az elektromos szelepek automatikusan működtethetők a traktorfülkéből, és a kezelő ruházata nem szennyeződik a géptől és a növényállománytól.A szántóföldön is elvégezhető tisztítási folyamatot három öblítőprogram teszi egyszerűvé. Csak a tisztítási programot kell kiválasztani, a többi már automatikus.

AutoWash- traktor fülkéből indítható mosó funkciók

AutoFill – Gyors és pontos töltés

Az AutoFill a töltési folyamat megkönnyítését és a túltöltés megelőzését szolgálja. A kezelő beállítja a töltési mennyiséget, csatlakoztatja a tömlőt, és elindítja a töltést a FluidBoxon keresztül.A töltési folyamat automatikusan leáll, amikor a folyadék eléri a kívánt szintet. A maximális töltési hatékonyság érdekében a keverés intenzitása automatikusan mérséklődik. A folyamat időtakarékos, így más feladatokra több idő marad.

Autofill – precíz automatikus töltési rendszer

AutoAgitation – a legjobb keverőhatás

A habképződés nélküli maximális keverőhatás és a tartályban visszamaradó vegyszer mennyiségének minimalizálása érdekében teljesen automatikus AutoAgitation rendszert található minden intelligens NAVIGATOR-ban. A terminálkijelzőn folyamatosan megjelenített tartályszintjelzés mellett a működés manuális felülvezérlése is bármikor lehetséges a FluidBox segítségével.

AutoAgitation - automata keveretetés a tartály telítettségtől függően

Delta Force szórókeret megújult keretszabályozással

A Magyarországon is sikerrel bemutatkozott Delta Force szórókeret az egyedülálló lengéscsillapító rendszerének köszönhetően nagy sebesség mellett is kiválóan teljesít.A két vagy három tagú kivitelben elérhető szórókeret lágy keretnyitással, vízszintes csillapítással és negatív keretdöntéssel is rendelkezik.

A HARDI AutoTerrain szórókeret szabályozó rendszere elektro-hidraulikusan vezérli a szórókeretet. Ez jelentősen megkönnyíti a gépkezelő munkáját, ami hatékonyabb permetezést eredményez. A rendszer robusztus és precíz ultrahangos szenzorokkal dolgozik és különleges jellemzője, hogy választható talajfelszín, növény lombozat, vagy hibrid üzemmód.

Az AutoTerrain a keret egyenes vonalu és forgó mozgásaira is reagál. Ezáltal egy proaktív rendszert kapunk, ami összetetten kezeli a problémát tüneti kezelés helyett.

DeltaForce szórókeret – már negatív döntésű keretszabályozással is

AutoNozzle Control a fúvókán kénti szakaszolás precízitása

A jelenleg elérhető legnagyobb permetezi pontosság valósul meg a HARDI AutoNozzleControl automatikus fúvókánkénti szakaszoló funkciójával,amelyben a precízebb és nagyobb munkasebességű kijuttatás érdekében minden egyes fúvóka egyedileg kapcsolható Auto módban a permetezőgép 50 cm-es szakaszokkal dolgozik, ezáltal elkerülhető az átfedéses permetezés növénykárosítása.

A permetezési átfedések minimálisak, ebből adódóan akár 10%-os vegyszer-megtakarítás érhető el.

A szélső fúvókák kiiktatásával megelőzhető a kritikus területek lepermetezése is.

AutoNozzleControl – permetezés 50 cm-es szakaszokkal

A növényvédelemben elengedhetetlen megbízhatóság és precízitás mellett a Hardi egyedi kezelőbarát megoldásai és precíziós fejlesztései teszik a NAVIGATOR “i” permetezőgépeket egy modern intelligens társsá a növényvédelemben.

A részletekért keresse hivatalos Hardi forgalmazóját!

agrotrend.hu / Hardi

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.