2022.08.11., csütörtök , Zsuzsanna, Tiborc

Gépesítés

2020. november 17. kedd • 07:24

HARDI Navigator i – intelligens növényvédelem

Az új HARDI Navigator-i SmartCom rendszerrel felszerelve áll a leendő felhasználók szolgálatára. Az idei szezonban is kiváló eredménnyel dolgoztak a SmartCommal vezérelt HARDI permetezőgépek a szántóföldeken.

Az intelligens permetezési funkciók eredményességét garantálja az új HARDI SmartCom platform, ami egy teljesen megújult elektromos vezérlőrendszer. A HARDI gépek vezérlése az ún. SmartCom ECU panelek segítségével történik, amelynek borítása magas ellenállósággal rendelkezik a külső behatásokkal szemben.

A rendszer páratlanul gyors, stabil és megbízható, mivel speciálisan a mezőgazdasági igénybevételeket szem előtt tartva lett kifejlesztve. Így teljes ISOBUS-működést biztosít a használójának, mely egyszerűen és könnyen csatlakoztatható a traktorokhoz és más külső vezérlőegységekhez is.

A SmartCom rendszer egyszerűsíti a felmerülő hibák diagnosztizálását. A rendszer már gyárilag távoli diagnosztikára előkészített, így a szervizes a hiba okának ismeretével érkezhet a javítás helyszínére, így jelentősen csökkenthető a javítási folyamat időtartama.

A HARDI SmartCom rendszer moduláris felépítésű, és - ha nagyobb kapacitásra van szükség - bővíthető is. Alapja a HARDI által kínált precíziós kijuttatási rendszereknek, emellett már elérhetővé teszi az automata keretszakaszolás akár fuvókánként irányított verzióját is.

A SmartCom rendszer biztosítja az intelligens funkciók vezérlésének alapját.

A HARDI már a kezdetek óta jelentős figyelmet fordít a szórókeretek fejlesztésére, mivel az egyre növekvő munkasebességek, megnőtt munkaszélességek jelentős igénybevételnek teszik ki azokat. Ráadásul mindezek mellett egyre egyenletesebb szórókeret-viselkedést várunk el eszközeinktől.

Az új fejlesztésű DELTA FORCE kerettel szerelt Navigátorokhoz választható az új AutoTerrain szórókeret-vezérlés funkció, amely már, egy új fejlesztésű ultrahangos szenzor rendszerrel rendelkezik. Ez precízebb talajfelszínkövetést és negatív irányú szórókeret mozgatást nyújt dombos területeken. Valamint nagy kezelési sebesség mellett is állandó fúvókamagasságot biztosít, még nem ideális körülmények mellet is.

Az AutoTerrain működése 30mp-ben.

AutoNozzleControl – Független fúvókaszabályozás

Az AutoNozzleControl az automatikus fúvókánkénti szakaszolás legjobb eszköze a piacon.

A jelenleg az iparban létező legmagasabb permetezési pontosság érhető el a HARDI új funkciójával, amelyben a precíz és a modern elvárásoknak megfelelő kijuttatás érdekében minden egyes fúvóka automatikusan külön-külön is kapcsolható. Ennek és az így elérhető 50cm-es szakaszolásnak köszönhetően elkerülhető az átfedéses permetezés okozta növénykárosodás. Ezzel a funkcióval, a minimális permetezési átfedéseknek köszönhetően, akár 10%-os vegyszermegtakarítás is elérhető. A szélső fúvókák kiiktatásával megelőzhető a kritikus területek lepermetezése is.

Keresse még az idén új intelligens funkciókkal felszerelt HARDI Navigator i permetezőinket a hivatalos forgalmazóinknál!

https://www.agroazis.hu/termekeink/szantofold/hardi-permetezogepek

https://dorker.hu/gepek/hardi

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.