2021.12.04., szombat , Borbála, Barbara

Gépesítés

2021. október 22. péntek • 08:00

Hogyan kerül a traktorba gázolaj? - OMV-RWA Együttműködés - az olajmezőktől a mezőkig

Az RWA a gázolaj üzletágához olyan megbízható partnert keresett, mely a cég további üzletágainak termékeihez hasonlóan, kiváló minőséget kínál, kombinálva ezt a zökkenőmentes kiszolgálással. Az OMV dízelüzemanyag szolgáltatásai tökéletesen megfeleltek ennek az elvárásnak. A két osztrák gyökerű cégre jellemző a precíz, megbízható munkavégzés és a nagyszerű szakemberek jelenléte is.

A schwechati olajfinomító 9,6 millió tonnás éves kapacitásával Európa egyik legnagyobb szárazföldi finomítója. A finomító nyersolaj-ellátását elsősorban kőolajvezetékek biztosítják.

Az 500 km-re lévő triesti kikötőbe tartályhajókon érkezik a nyersolaj többnyire az észak-afrikai és közel-keleti olajmezőkről. A schwechati üzemben kezdődik a nyersolaj feldolgozása, amely egy többlépcsős folyamat.

A nyersolajlepárlást követően speciális berendezések tisztítják meg a termékeket a szennyeződésektől. A nemesítés során keletkeznek aztán az üzemanyagok, fűtőolajak és petrokémiai műanyagok alapanyagai. Az utolsó lépés az alaptermékek keverése és az adalékanyagok hozzáadása. Így készülnek a legmagasabb minőséget képviselő késztermékek.

Hogyan kerül a traktorba gázolaj? from Agrotrend Média Kft. on Vimeo.

Innen részben közúti tartálykocsikban, vagy vasúti tartályvagonokban szállítjuk tovább a termékeket, valamint innen indulnak a tartályhajók például a csepeli tárolótelepre a Dunatárba is.

A magyarországi ügyfelek üzemanyagellátásának legnagyobb része a csepeli olajkikötő déli partján fekvő üzemanyag tároló komplexumból, a Dunatárból történik. A létesítmény 8 hektárnyi területen 20.000 m3 tárolókapacitással rendelkezik. A tankhajókban nagyjából 1500-2000 m3 üzemanyag érkezik, amely a hajó beállása után szigorú minőségi és mennyiségi ellenőrzésen megy át.

A benzin és gázolaj termékeket itt tárolják, igény szerint adalékolják és kitárolják a magyarországi ügyfelek részére. A tárolótelep működése PLC-ken, ipari számítógépeken keresztül, emberi felügyelet mellett, automatikusan működik.

Így amikor az RWA ügyfelei leadják megrendeléseiket az RWA központjában, azok elektronikus úton érkeznek az OMV-hez. Innen közvetlen számítógépes kapcsolaton keresztül a Dunatárba érkeznek és önműködően feldolgozásra kerülnek.

Önkiszolgáló rendszer keretében egy tartályautót kb. 35 perc alatt tudunk megtölteni üzemanyaggal, amelyek ezután a megrendeléseknek megfelelően megteszik a hosszú folyamat legutolsó szakaszát és kiszállítják a kiváló minőségű OMV dízel üzemagyagokat az RWA mezőgazdasági ügyfeleinek telephelyére.

Ezzel bezárul a kör, azaz így jut el az üzemanyag az olajmezőktől a mezőkig.

Érdemes a gázolajat az RWA Magyarország Kft.-től vásárolnia, hiszen partnereiknek kedvező fizetési feltételeket biztosítunk, akár 21 napos fizetési határidővel, de cégünknél a termény-kompenzációs fizetés is lehetséges.

További információkért keresse az RWA területi képviselőit!

www.rwa.hu

(X)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.