2022.12.09., péntek , Natália

Gépesítés

2018. július 18. szerda • 15:15

Idén Mezőhegyesen lesz az ország legnagyobb szántóföldi eseménye

A legmodernebb szántóföldi eszközök szeptember 20 és 21 között lesznek megtekinthetők.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) közreműködésével – idén is megrendezi az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását. A II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőhegyes szeptember 20-21-én, 42 hektáros területen várja az agrárszakembereket; az eseményre ingyenes a belépés - adta hírül a szervezet.


A gépbemutatón működés közben lesznek megtekinthetők a legmodernebb eszközök - fotó: civilnaplo.hu

A NAK által életre hívott rendezvény tavaly az ország legnagyobb szántóföldi szakmai eseménye volt. A 130-nál több kiállítóra az esemény két napja alatt több mint 15 ezer látogató volt kíváncsi.

A II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőhegyes lesz az ország egyetlen olyan álló- és mozgógépes szabadtéri kiállítása, ahol a mezőgazdasági gépek legszélesebb kínálata megtekinthető.

Idén a NAK a MEGFOSZ közreműködésével rendezi a kiállítást, aminek ezúttal a Békés megyei Mezőhegyes, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság kiállítási centruma ad otthont, amely által a tavalyinál még nagyobb terület, 42 hektár áll a szervezők rendelkezésére.

Emellett a rendezvény középpontjába az évszaknak megfelelő fajtabemutatók, mikroparcellás és demóparcellás növénytermesztési bemutatók, valamint egyebek közt a precíziós gazdálkodás különböző területeit ismertető előadások kerülnek.

- A tavalyi pozitív, a várakozásokat is felülmúló szakmai és látogatói fogadtatásra tekintettel a Kamara – a MEGFOSZ-szal együttműködve – idén is megrendezi a szántóföldi napokat. Azt a célt tűztük ki, hogy ez a két nap széles körű tájékozódási pont legyen a gazdálkodóknak, és a gépbemutatók mellett a demóparcelláknál termesztéstechnológiai újdonságokkal is készülünk. A gazdálkodók közvetlenül szerezhetnek olyan releváns és naprakész információkat, amelyek segítik őket a fejlődést biztosító döntések meghozatalában

- mondta Győrffy Balázs, a NAK elnöke.

- Az elmúlt időszakban visszaesett a hagyományos szabadtéri agrárkiállítások jelentősége, új lehetőségek felé kell nyitni. Ezért tavaly egy új koncepció alapján a NAK-kal útjára indítottunk két egymást jól kiegészítő rendezvényt egy helyen és egy időben - emelte ki Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke.

A szeptemberi rendezvény mindkét napján bemutatkoznak majd a legújabb nemesítési és kutatási eredmények a gyakorlatban, nagy és biztonságos termést ígérő fajták és hibridek. Továbbá a munkaeszközöket, gépeket, gépkapcsolatokat hétköznapi és szántóföldi körülmények között lehet majd megtekinteni, vagy akár kipróbálni.

agrotrend.hu / NAK

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.