FÓKUSZBAN

Nitrátérzékeny területen gazdálkodik? Minden előírásnak megfelel?

Nitrátérzékeny területen gazdálkodik? Minden előírásnak megfelel?

Magyarország termőterületének jelentős része nitrátérzékenynek ...

Az AVHGA kezessége aktív szerepet játszik az agrárfinanszírozásban

Az AVHGA kezessége aktív szerepet játszik az agrárfinanszírozásban

Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) ...

ROUNDUP® MEGA – évelő gyommentesítés tarlón

ROUNDUP® MEGA – évelő gyommentesítés tarlón

A tarlók gyommentesítése a jó mezőgazdasági gyakorlat fontos ...

Gépesítés

2018. július 26., csütörtök • 15:56

Idén újra Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

Idén is megrendezi az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), ezúttal is a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével (MEGFOSZ) együttműködésben. A II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőhegyes szeptember 20-21-én, 42 hektáros területen várja az agrárszakembereket; a rendezvényre a belépés díjtalan.

A NAK által életre hívott, első ízben 2017 tavaszán megrendezett NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow szabadtéri gépbemutató és szakkiállítás tavaly az ország legnagyobb szántóföldi szakmai rendezvénye volt. A több mint 130 kiállítót és a rendezvényt két nap alatt 15 ezer szakmai látogató tisztelte meg jelenlétével. A nagy sikerre tekintettel idén a NAK – a MEGFOSZ közreműködésével – újra megrendezi a kiállítást, aminek ezúttal a Békés megyei Mezőhegyes, azon belül a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Kiállítási Centruma ad otthont, a tavalyinál még nagyobb, 42 hektáros területen.

A 42 hektáros rendezvény középpontjába idén az évszaknak megfelelő, növénytermesztési technológiákat prezentáló fajta-, mikro-, és demóparcellás bemutatók, valamint a high-tech vonalat a mezőgazdasággal összekapcsoló precíziós gazdálkodás különböző területeit és eszközeit ismertető előadások és bemutatók kerülnek. A gépeknél az országban egyedülálló méretű és létszámú mozgógépes bemutatón az őszi munkákhoz elengedhetetlen gépek, gépkapcsolatok és berendezések képviseltetik majd magukat. A II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőhegyes az ország számos mezőgazdasági kiállítása közül az egyetlen olyan álló- és mozgógépes szabadtéri kiállítása lesz, ahol a mezőgazdasági gépek legszélesebb kínálata megtekinthető. A mozgó gépbemutatón működés közben figyelhetik meg a látogatók a legmodernebb betakarító- és egyéb szántóföldi munkákat ellátó eszközöket.

Természetesen jelen lesznek a régió gasztro úttörői is, akik a szakmai szórakozást kényelmi és élvezeti értékekkel hivatottak emelni. Az ingyenes szakmai rendezvény célja – a kiállítók és érdeklődők találkozásán túl – az, hogy a gazdálkodók közvetlenül szerezhessék be azokat a releváns és naprakész információkat, amelyek segítik őket a fejlődést biztosító döntések meghozatalában.

A NAK és a MEGFOSZ vezetői 2018. július 18-án a rendezvény szervezésével kapcsolatban együttműködési megállapodást írtak alá. Győrffy Balázs, a NAK elnöke kiemelte: – A tavalyi pozitív, a várakozásokat is felülmúló szakmai és látogatói fogadtatásra tekintettel a Kamara – a MEGFOSZ-szal együttműködve – idén is megrendezi a szántóföldi napokat: 2018. szeptember 20-21-én, ezúttal Mezőhegyesen. Azt a célt tűztük ki, hogy ez a két nap széles körű tájékozódási pont legyen a gazdálkodóknak, és a gépbemutatók mellett a demóparcelláknál termesztéstechnológiai újdonságokkal is készülünk. A gazdálkodók közvetlenül szerezhetnek olyan releváns és naprakész információkat, amelyek segítik őket a fejlődést biztosító döntések meghozatalában – tette hozzá a NAK elnöke.

 – Az elmúlt időszakban visszaesett a hagyományos szabadtéri agrárkiállítások jelentősége, új lehetőségek felé kell nyitni. Ezért tavaly egy új koncepció alapján a NAK-kal útjára indítottunk két egymást jól kiegészítő rendezvényt egy helyen és egy időben – hangsúlyozta Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke. Ezzel az volt a célunk, hogy időt, energiát és pénzt takarítsunk meg azáltal, hogy évente egy alkalommal, egy szabadtéri helyszínre koncentráljuk a szakmát. A cél, hogy ne kelljen a termelőknek, forgalmazóknak és gyártóknak sok kisebb rendezvényen részt venniük ahhoz, hogy ennyiféle gépet és technológiát ki tudjanak próbálni, meg tudjanak tekinteni. A NAK Szántóföldi Napok és az AgrárgépShow együttesen olyan színvonalas szakmai esemény, amelyről egyetlen mezőgazdasági szakember sem maradhat távol – hívta fel a figyelmet Harsányi Zsolt.

Folyamatos a jelentkezés a 42 hektáros kiállításra, és bár gyorsan fogynak, vannak még szabad kiállítói helyek. Amennyiben nem akar lemaradni az ország legnagyobb szántóföldi kiállításáról, jelentkezzen kiállítónak Ön is a szantofoldinapok kukac nak pont hu e-mail címen vagy a +36 70 528 5682-es telefonszámon. További részleteket a www.szantofoldinapok.hu vagy a www.facebook.com/II.nakszantofoldinapok oldalon talál.

A rendezvényre a látogatóknak a belépés ingyenes.

(x)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.