2019.09.20., péntek , Friderika

Gépesítés

2019. január 28. hétfő • 11:24

Idővel az új gépből használt gép lesz

Az innováció volt az idei AgrárgépShow főszereplője. A mezőgazdaságban tért nyerő digitalizáció a KITE Zrt. kiállításán is nagy hangsúlyt kapott.

2019-ben az innováció kapta a főszerepet a budapesti vásárvárosban, a KITE Zrt. pavilonjában. A tevékenységük szerteágazó bemutatásába minden szinten belefűzték az újdonságok megjelenítését.


A kiállítási terület pedig a KITE Gépéletút szerint került felosztásra - fotó: KITE

A legújabb műszaki csodáktól egészen az óránként megjelenő fény- és lézershow-ig minden látványelem azt szolgálta, hogy bemutassák: ma a mezőgazdaság elképzelhetetlen a modern eszközök nélkül - olvasható a vállalat közleményében.

De nemcsak ezt láthattuk az idén a KITE pavilonban, hanem egy nagyszerű fogással azt is bemutatták, hogy

mit is jelent a komplex gondolkodásmód a gépértékesítés során.

A KITE Zrt.-nél egy adott gép megvásárlásának útja azzal kezdődik, hogy a gazdálkodó piaci áttekintés után megtalálja az ott fellelhető összes gép közül a számára legmegfelelőbbet. Ezek után, amennyiben lehetősége nyílik rá, kipróbálja a kiválasztott gépet a KITE Bérgép szolgáltatásával.

Majd megvizsgálja a finanszírozási lehetőségeket is a KITE Hiteliroda kínálatából, mielőtt a vásárlás mellett dönt. A történet azonban nem ér véget a gépvásárlással.

Fontos mérlegelni azt is, hogy rendelkezésre állnak-e

  • a megvásárolt beruházási eszközhöz képzések,
  • oktatások,
  • van-e megfelelő szerviz- és alkatrészellátás,
  • valamint szükséges-e biztosítással csökkenteni a kockázatot.

Előbbi célt a KITE Zrt. Műszaki Igazgatósága, valamint az Alkatrészüzletág kínálata szolgálja, a gazdaságra szabott és termeléséhez igazított személyes biztosítási ajánlatokat pedig a KITE Alkusz szolgáltatja.

Az új gépből pedig idővel használt gép lesz, amelyen, ha gyorsan és kényelmesen tud túladni, ismét belevághat egy újabb gép megvásárlásába. 

A Gépkereskedelmi Üzletág ebben is a szolgálatukra lesz. A már évtizedek óta fennálló szolgáltatási rendszer, ami az elmúlt időszakban egészült ki számos új taggal, tökéletesen megbízható hátteret nyújt egy műszaki beruházáshoz.

A kiállítási terület felosztása ezekkel a szolgáltatásokkal kiegészített gépbeszerzés ciklikus folyamatát, az úgynevezett KITE Gépéletutat mintázta.

A KITE Hiteliroda a finanszírozás gondját leveszi a partnerek válláról, gyors, egyszerű és kényelmes ügyintézést biztosít, és a folyamat teljes körű menedzselését is vállalja.

A KITE Hiteliroda:

  • 2010 óta a partnerek szolgálatában
  • 135 milliárd forint értékű gépfinanszírozást bonyolítottak le (2010-2018)
  • Több mint 2000 elégedett partner

Új és használt gép vásárlásakor is lehetőség van használtgép-beszámításra, így a vásárlónak nem kell időt és energiát fektetnie használt gépének, gépeinek eladásába.

A KITE Zrt. agronómia területén a vetőmag-, növényvédőszer-, és műtrágya-kereskedelem mellett terménykereskedelemmel is foglalkozik. Ez azt jelenti, lehetőség van a gépvásárláskor terménnyel is fizetni.

A piacon jelen lévő társaságok számos ajánlata között nehéz és időigényes megtalálni azt a biztosítást, amely a mezőgazdasági termelést megfelelően tudja támogatni.

A KITE Alkusz célja, hogy a gazdaságára szabott és termeléséhez igazított személyes ajánlattal időt, energiát és pénzt takarítson meg.

Annak érdekében, hogy partnereik maximális hatékonysággal és gazdaságosan tudják használni a tőlük megvásárolt új gépeket, egy oktatási rendszert alakítottak ki, amelyben alap-, közép- és felső szintű ismereteket sajátíthatnak el a gépkezelők.

Utóbbi a gödöllői Szent István Egyetemmel kötött együttműködésüknek köszönhetően emelt szintű oktatási anyagokat tartalmaz a GPS rendszerek és a KITE-RTK hálózat használatával kapcsolatban.


Évente több mint 2000 ember vesz részt a KITE Zrt. által szervezett kurzusokon - fotó: KITE

2016-ban indult a KITE komplex szaktanácsadási szolgáltatás, amely megoldást nyújt a precíziós gazdálkodás eszközrendszerének teljes körű kiaknázására. (precíziós gazdálkodási tanácsadás, gépüzemeltetési tanácsadás, agronómiai tanácsadás).

A KITE Zrt. által értékesített gépek a vevő nevén szerepelnek a gyártó garanciarendszerében, és ez folyamatos szervizfelügyeletet jelent a gazdálkodó számára.

A több mint 250 fős, terv szerint képzett szervizapparátus közvetlen gyártói háttértámogatással segíti a gazdálkodókat a problémáik megoldásában.

A KITE Zrt., mint a John Deere és JCB gépek hivatalos magyarországi forgalmazója, gyári jótállás ellátására és a termékfejlesztő programok elvégzésére kizárólagos jogokkal rendelkezik.

A javításokhoz, karbantartásokhoz európai szintű és rövid határidejű szervizszolgáltatással, országos lefedettségű hálózattal, jelentős szervizműhelyi kapacitással áll partnerei rendelkezésére.

A KITE Zrt. az általa forgalmazott valamennyi gépmárkához teljes körű alkatrészellátást biztosít.

Átlagosan mintegy 60 000 féle cikk található a raktárakban. Logisztikai háttere lehetővé teszi, hogy a raktáraiból az ország bármely pontjára, rövid szállítási határidővel tudjon alkatrészeket szállítani. 

A különböző agronómiai szezonokban alkatrészellátási ügyeletet biztosítanak a partnerek számára, hogy a megrendelt alkatrészt minél gyorsabban eljuttassák a meghibásodott géphez – legyen az akár a szántóföldön.

Igény esetén, a szervizszerelők kiszállítják az alkatrészt, és szakszerűen, garanciával javítják a meghibásodott gépet.

agrotrend.hu / KITE

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.