2020.12.01., kedd , Elza

Gépesítés

2020. szeptember 07. hétfő • 15:17

Jobban alakul az idén a mezőgép piac a vártnál Oroszországban

VDMA (Német Gépgyártók Szövetsége) és az orosz ACXOD (Orosz Mezőgépkereskedők Szövetsége) között júliusban megtartott webkonferencián az orosz szakemberek pozitívan nyilatkoztak, a rövid- és középtávú oroszországi piaci kilátásokról. Egybehangzóan konjunkturális időszakról szóltak a szakértők.

Tartós mechanizációs nyomást hangoztattak, amely jelenleg uralkodik az orosz mezőgazdaságban. A koronavírus okozta krízis is pozitívan hatott a piacra, más országokkal ellentétben, megnőttek a gépvásárlási igények - írja a Profi Magazin.

fotó: pixabay.com

A legnagyobb forgalomnövekedés a 150 LE feletti traktorok és a hozzájuk tartozó munkagéprendszerek eladásánál figyelhető meg. Lassulás és gyengébb kínálat a szállítóeszközök piacán tapasztalható, mondták az orosz szakemberek. Erre az évre a visszafogottabb optimizmust tekintve. Az orosz szövetség által képviselt gyártók és kereskedőknél 40 % termelés és árbevétel növekedést várnak az év végéig. Ebből 25 %-ot képviselnek az új fejlesztések és az idén piacra került új termékek.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.