2020.12.01., kedd , Elza

Gépesítés

2020. november 15. vasárnap • 11:42

Kínai tulajdonba került a Rabe

A patinás német talajművelőgép gyártó a Rabe (korábbi nevén Rabewerk), amely Magyarországon is jól ismert minőségi talajművelő gépeiről, és legutóbb a francia Gregoire Besson tulajdonában volt, az elmúlt év végén felszámolásra került és már akkor felmerült annak a lehetősége, hogy egy kínai vevő képes lesz megmenteni. Akkor nem került erre sor, mert nem tette le időben a vételárat.

Az idei kínai CIAME mezőgép-kiállításon Quindoo-ban azonban, a Rabe a Zoomlin Heavy Industrie & Technology Co., Ltd standján szerepelt, mint a konszernhz tartozó vállalat. Az 1982-ben alapított Zoomlin az építőgépek, traktorok és mezőgazdasági gépek, tehergépjárművek, környezetvédelmi berendezések gyártásában érdekelt kínai óriásvállalat, amelynek 20 országban vannak leányvállalatai, vagy érdekeltségei - írja a Profi Magazin.

fotó: youtube.com

A világ egyik legnagyobb, egyben Kína legnagyobb építőgép gyártója, de a traktoroknak is széles skáláját gyártja. Részvényeit jegyzik a shenzeni és a honkongi tőzsdéken is. A konszern 2019-es árbevétele meghaladta az 5,9 Mrd eurót. A Rabe új vezérigazgatója Leo Wang megerősítette, hogy a Rabe nevet, logót és a gyártási profilt is megtartják. A gépek színe sem változik Zoomlion-zöldre, marad a hagyományos kék. Jelenleg Bad Essenben – a Rabe székhelyén – 60 dolgozónak van munkája, a létszámukat azonban hamarosan megkétszerezik.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.