2021.11.28., vasárnap , Stefánia

Gépesítés

2021. február 20. szombat • 08:21

Kiválósági Formatervezési Díjat kapott a New Holland 1290 HD szögletes nagybálázó

A Chicagói Athenaeum, az Európai Arhitektura és Dizájn Center, valamint az Európai Urban Stúdió pályázatán, nemzetközi szakértők és szakújságírók szakmai véleménye alapján ipari kategóriában, Kiváló Formatervezési (Goo Design) Díjat kapott a New Holland 12901 HD (High Density) szögletes nagybálázó.

A bálázó már ezt megelőzően több innovációs díjat is begyűjtött. 2019-es Agritechnica kiállításon ezüstéremmel ismerte el a több mint 30 fős szakemberekből álló zsűri, a gépben megjelenő újdonságokat (hajtáslánc, tömörítő- és kötözőszerkezet, alváz és futómű stb.). A németországi mérnökök javaslata alapján kiérdemelte az „Év gépe 2020” elismerést is. A mostani „Kiváló Dizájn” elismerést, 48 szakember véleményére alapozva ítélték oda a pályázatot kiíró szervezetek - írja a Profi Magazin.

A díj jól tükrözi, a bálázóban megjelenő műszaki tartalom és forma egységét, azt a dinamikát, amelyet a gép a munkája során sugall és képvisel. A bálázó elegáns külsejének megalkotása a CNHi Design Team és a Product Engineering Team nevéhez kötődik, amelyek a belgiumi CNHi betakarítógépgyárban (Center of Harvesting Excellence) tevékenykednek, ahol az elmúlt 30 évben 30.000 db szögletes nagybálázó készült. A New Holland 1290 HD bálázó igazi csúcsteljesítmény, 22%-kal tömörebb bálákat készít az új Loop Master kötöző szerkezete révén, éves viszonylatban 6 km hosszú kötöző zsineget takarít meg. Smart Shift hajtóműve révén a hajtáslánc élettartama megnőtt. Az Intelli Cruise vezérlés, a vontató traktornál és a bálázónál optimalizálja az áteresztőképességet.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.