2023.01.28., szombat , Károly, Karola

Gépesítés

2022. november 28. hétfő • 08:15

Kompakt és sokoldalú Agro-Center megoldások a téli szezonra

A szántóföldi munkák mellett a kis- és nagygazdaságok mindennapjait az állattartótelepi, karbantartási és majori munkák teszik ki. A Fliegl kínálatában számtalan olyan eszköz megtalálható, ami ezekre a feladatokra kínál megoldást traktorra vagy éppen rakodógépre csatlakoztatható adapterek formájában.

A táblaszegélyek és utak karbantartására a művelhetőség mellett a támogatásra beadható területméret, illetve a gépek biztonsága miatt is érdemes kiemelt figyelmet fordítani. A Fliegl Woodking Classic ágvágójával még a fák benyúló ágainak metszése gyerekjátékká válik. Euronorm felfogatással homlokrakodóra vagy teleszkópos rakodóra is felszerelhető, így elérve a legmagasabb ágakat is. Az eszköz súlya 1.200 kg. Három darab 700 mm átmérőjű tárcsája, 2100 mm munkaszélességben, akár 25 cm-es ágvastagságig használható. A 111°-ban dönthető vágószerkezet akár 1200 mm-re is kitolható a gép vonalából, ráadásul az elektronikus vezérlőegységnek köszönhetően könnyedén és kényelmesen kezelhető a fülkéből is.

A levágott ágak, megritkított fasorok után keletkező hulladék eltüntetése és kezelése, illetve tüzelésre előkészítése szintén megoldandó probléma. Erre népszerű BIG típusú ágaprítójával kínál megoldást a Fliegl Csoport. Az ágdaráló akár 150 mm vastag ágakból is képes jóminőségű, egyenletes darálékot előállítani. Kat. I. és Kat. II. függesztéssel, valamint kardánmeghajtással, akár 40 lóerős traktorral is üzemeltethető. Egyszerű felépítésű szerkezet, ami 4 db fordítható késsel szerelt rotorral rendelkezik, a torony pedig 270°-ban forgatható. Az erdősávok ritkítása és metszése mellett kiválóan alkalmazható az ültetvényeken és gyümölcsösökben keletkezett fahulladékok aprítására is.

Igaz, mindent nem érdemes felaprítani a nagyobb ágak, rönkök kitűnően hasznosíthatóak tüzelőként is. Ehhez azonban a mozgatásukat kell megoldanunk. Ilyen esetben kiválóan bevethetőek a Fliegl különböző típusú rönkfogói, melyek egyszerű csapos vagy rotoros változatban is elérhetőek. Az eszközök HB 400 nagy kopásállóságú acélból készülnek, pofanyílásuk pedig akár 1850 mm is lehet. A rönkfogók Kat. II, hárompontos és Euronorm homlokrakodó-csatlakozással is elérhetők, fix és nyújtható nyakú változatban is.

A téli időszakkal nem csak a terepen zajló munkák változnak; itt az ideje az időszakos karbantartásoknak is, amikre szezon közben nem adódott lehetőségünk. A csarnokok, istállóépületek belterében vagy tetőszerkezetén végzett munkálatok biztonságos kivitelezéséhez a Fliegl munkaállványok adnak támogatást. Tartsuk a kollégák és saját magunk biztonságát szem előtt és felejtsük el a rakodógéppel felemelt raklapokat! A különböző méretű munkaállványok rendelhetők traktor homlokrakodójára vagy teleszkópos rakodók felfogatására is. Az eszközök zuhanásvédelmi készlettel és rádiós adó-vevő szettel, illetve DEKRA-minősítéssel, valamint EK típusvizsgálattal is kérhetők.

A mi éghajlatunkon a tél beálltával a hó okozza a legtöbb munkát az utakon és a telephelyeken. A Fliegl Mammut-Duplex hótolók a legmegfelelőbb partnerek a téli csapadék eltakarítására. 2,3-3,3 méteres szélességben, kétszárnyas kivitelben elérhetőek. A tolólapok négyszegmenses, rugós biztosítású, túlterhelés-védelemmel ellátott, nagy kopásállóságú poliuretán kopóéllel kerülnek felszerelésre. A szárnyak jobbra, balra, V- és negatív V-alakban állíthatók az elektro-hidraulikus vezérlőegységgel. A hótolók KAT II. vagy Kat. III. hárompont-felfüggesztéssel, illetve kommunális csatolószerkezettel is elérhetőek. Természetesen a közúton végzett munkákhoz szükséges jelölések, világítás és zászlók is rendelkezésre állnak úgy, ahogy a nagy méret esetén szükséges támasztókerekek is. A kommunális célra, kisebb gépekhez is elérhető eszközök a járdák és üzemi utak tisztántartására alkalmasak.

(X)

 

 

 

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.