2022.01.19., szerda , Sára, Márió

Gépesítés

2022. január 07. péntek • 12:48

Krone Future Lab validáló tesztcentrumot adtak át Lingen-ben

A 30 szakembert foglalkoztató most megnyílt Krone Future Lab validáló tesztcentrum, a Krone nagyteljesítményű betakarítógépek és haszonjárművek teszteléséhez készült.

A tesztcentrum 13 hektáros területen épült fel, amelyen egy 4000 m2-es teszt labor, kiszolgáló épületek és 1,1 km hosszú tesztpálya is található. A könnyűszerkezetes teszt épület fűtését a tesztelés során keletkezett hulladék hővel fűtik, az elektromos energiaellátásában pedig fotovoltaikus napelemek segítenek be. A Future Lab tesztcsarnokba beépítésre került egy X-Poster közúti szimulátor is, amelynek segítségével a Krone közúti pótkocsikat 1 millió kilométer futásteljesítményre lehet tesztelni néhány hét alatt.

A próbapadon a különböző úttípusoknak megfelelő terheléseket lehet hidraulikusan szimulálni. Ugyancsak korszerű próbapadok állnak rendelkezésre különböző hajtóművek, géprészek és hajtásláncok terheléses tesztelésére. Ezeket többek között a BigX szecskázók, BigM kaszálógépek, és a Big Pack bálázók részegységeinek validálására használják majd fel.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.