2022.01.19., szerda , Sára, Márió

Gépesítés

2021. november 27. szombat • 09:11

Kubota/Kverneland csoport 80 %-os részesedést szerzett az olasz Roc Company-ban

A dinamikusan terjeszkedő Kubota a tulajdonában lévő Kverneland csoporton keresztül, megszerezte az olasz Roc Company részvényeinek 80 %-át.

A Roc a legnagyobb gyártója Európában a rendfelszedő dobos és szalagos vontatott és függesztett rendrakóknak, amelyek különösen a pillangós szálastakarmányok rendkezelésében játszanak kiemelkedő szerepet. Az olaszországi Poggio Torriana telephelyen működő ROC SRL vállalkozás egy termékkel, a rendfelszedős-szalagos rendképzőkkel és rendösszerakókkal ért el sikereket a pillangós szálastakarmányok betakarítása során a világon.

fotó: Kverneland

Ezekkel a gépekkel minimális levélveszteséggel rakhatók rendre a pillangósok, amelyek ezután bebálázhatók, vagy leszecskázhatók. A ROC az RT sorozatú rendképzőit traktorokra elöl (front), vagy hátul függesztett, ill. vontatott kivitelben gyártja 3,8 és 12,2 m munkaszélesség közötti méretben. Ezen kívül önjáró kaszálógépekhez (Case IH/New Holland/McDon) is gyárt, a frontkasza helyére felszerelhető rendképzőket 8,4 m munkaszélességgel. A legkeresettebb típusai az RT630/RT760/RT880/RT1000. A két cég közötti megállapodást a ROC részéről Denis és Raffaele Ubaldi ügyvezetők, a Kubota/Kverneland részéről pedig Shingo Hanada CEO elnök írta alá. Ennek alkalmából kifejezték, hogy felgyorsítják a termékfejlesztéseket, bővítik a piacokat és digitalizált megoldásokkal segítik a precíziós gazdálkodási rendszereket.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.